Microsoft lanserar LinkedIn Lite i Indien inför en bredare lansering

0 Shares

linkedin-lite

Precis som Facebook gjorde med Facebook Lite och Facebook Messenger Lite, lanserar Microsoft en nedskuren, datasippande version av LinkedIn för mobilanvändare. LinkedIn Lite lanseras initialt i Indien och är utformat för länder med begränsad tillgång till mobilt internet.

Detta är en app som är utformad för tillväxtmarknader, och som sådan är den endast för Android; det finns inga planer för en iOS-version. Medan LinkedIn Lite börjar sitt liv i Indien kommer det så småningom att spridas till ytterligare 60+ länder.

Microsoft har inte avslöjat mycket om den framtida tidslinjen för LinkedIn Lite, men en talesman som talar till TechCrunch har bekräftat den framtida lanseringen till ytterligare länder. Appen i sig väger in under 1 MB, vilket gör den idealisk för de lägre telefoner som sprider Indien. LinkedIn Lite kan till och med användas i ett 2G-nätverk tack vare det faktum att den använder 80 procent mindre data än den vanliga versionen av appen.

LinkedIn Akshay Kothari säger:

Förutom att tillhandahålla en snabb dataljuslösning för yrkesverksamma inom långsamma nätverksområden hoppas vi att LinkedIn Lite-appen kommer att demokratisera tillgången till ekonomiska möjligheter. Oavsett deras enhet eller plats hoppas vi kunna jämföra spelplanen för alla LinkedIn-medlemmar så att de kan komma närmare sina drömjobb, växa sina nätverk och bli mer framgångsrika.

LinkedIn Lite kan laddas ner från Google Play.

0 Shares