Microsoft lanserar nya Skype för webben och tappar stöd för Chrome OS och Linux

0 Shares

Skype för webben

De flesta av de senaste Skype-relaterade nyheterna har handlat om att Microsoft dödat Skype Classic och flyttat människor till Skype 8 – men nu finns det nyheter om webbversionen av kommunikationsverktyget. Medan det finns ett antal nya funktioner att utforska – inklusive högupplöst videosamtal, nya meddelanden och samtalsinspelning – har Microsoft fattat beslutet att minska antalet stödda plattformar.

Den senaste versionen av Skype för webben fungerar bara i Windows 10 och macOS 10.12 eller senare och endast i webbläsarna Chrome och Microsoft Edge. Firefox- och Opera-användare lämnas ute i kylan, och alla som kör Chrome OS eller Linux kommer att bli besvikna över att höra att deras operativsystem inte längre stöds.

Se även:

Vi har redan sett mycket av det som är nytt i Skype för webben i en förhandsvisning mot slutet av förra året, men nu gör Microsoft det tillgängligt för en bredare publik. Företaget använder också den här webbaserade uppdateringen för att marknadsföra Skype 8 och säger:

Vi släpper den uppdaterade MSI-distributionen för Skype (version 8) för Windows-skrivbordet, som ersätter den befintliga MSI-distributionen av Skype (version 7) för Windows-skrivbordet. Om du är IT-administratör, ladda ner helt enkelt den nya MSI-filen för att börja distribuera den senaste versionen av Skype till din organisation via det distributionsprogram som du väljer.

I ett blogginlägg om den senaste uppdateringen avslöjar Microsoft de funktioner du kan njuta av i Skype för webben om du använder en plattform och webbläsare som stöds:

HD-videosamtal – Upplev HD i en-till-en- eller gruppvideosamtal, nu med samtalsreaktioner.

Inspelning av samtal – Fånga speciella stunder i ett Skype-samtal med dina nära och kära eller spela in viktiga möten med kollegor.

Meddelandepanelen – Ta en kopp kaffe och fånga upp det du har missat i meddelandepanelen. Klicka på klocka ikon för att se reaktioner på dina meddelanden, @ omnämnanden i gruppkonversationer eller om någon citerade dig – allt på en central plats. Klicka bara på ett meddelande i meddelandepanelen för att hoppa in i konversationen.

Hitta inom konversationer – Du kan nu enkelt hitta meddelanden i den aktuella konversationen genom att skriva ordet eller frasen du vill hitta i sökrutan.

Chat Media Gallery – Letar du efter länken eller fotot som skickades för några veckor sedan? Chat Media Gallery gör det enkelt att hitta filer, länkar och foton som delas i en konversation, oavsett om det var igår eller förra månaden. Inget mer rullning genom din chatthistorik – klicka bara Galleri under chattnamnet för att se alla filer, länkar och foton i konversationen.

Gå över till Skype för webben för att testa det själv.

0 Shares