Microsoft lanserar offentlig förhandsvisning av Defender Application Guard för Office

0 Shares

Microsoft Office är en av de mest populära programvarorna i världen, och det faktum att den används så ofta innebär att den ofta riktas mot skadliga skäl. Precis som virus tenderar att rikta sig mot Windows snarare än macOS eller Linux helt enkelt på grund av det stora antalet personer som använder operativsystemen, så innebär Office popularitet att det ofta kan attackeras av skadliga filer också.

Men Microsoft har ett sätt att erbjuda skydd. Förutom Windows Defender-verktyget mot skadlig programvara som är inbyggt i Windows har företaget nu precis släppt en offentlig förhandsvisning av Microsoft Defender Application Guard for Office.

SE ÄVEN: Få ‘Microsoft Excel 2019 Bible’ (värde på 35,99 USD) GRATIS under en begränsad tid

Medan du kan lita på de Office-dokument du skapar själv – och förmodligen de som skapats av dina vänner, familj och kollegor – kan samma sak inte nödvändigtvis sägas om alla filer. Dokument som tas emot via e-post, till exempel, eller de som laddas ner från internet kan vara överbelastade med skadlig kod.

Microsoft Defender Application Guard för Office skyddar dig genom att öppna filer från potentiellt osäkra platser i en säker behållare. Genom att utnyttja Hyper-V-tekniken är filer öppna i nedskärda virtuella maskiner, så även om de innehåller skadlig kod sänds de från systemet och kan därför inte orsaka några skador.

Att öppna filer i en säker behållare begränsar inte vad du kan göra med dem. Även när det är sandlådat på detta sätt är det fortfarande möjligt att skriva ut, redigera och spara ändringar i filer. För tillfället är verktyget kompatibelt med Word-, Excel- och PowerPoint-filer, och detta kan utvidgas till andra Office-filtyper i framtiden.

Om du vill testa verktyget måste du köra minst Windows 10 version 2004 (20H1) build 19041 samt Office Beta Channel Build version 2008 16.0.13212 eller senare. Mer information om Microsoft Defender Application Guard för Office finns i detta Microsoft-blogginlägg. Det finns också mycket användbar information tillgänglig i detta Microsoft-supportdokument.

Om du är ute efter en kontorssvit har vi otroligt mycket om Microsoft Office Home & Business 2019. Du kan äga en enda dator, livstidslicens för denna fantastiska, industristandardprogramvara för bara $ 149 / € 149 istället för vanliga $ 249,99 / € 299. Programvaran finns tillgänglig för både macOS och Windows, och du hittar mer information om detta specialerbjudande här.

Detta är ett tidsbegränsat erbjudande, så försena inte!

0 Shares