Microsoft lanserar ‘prisvärd’ Surface Laptop Go men tar ut en vansinnig summa för minimal lagring

0 Shares

Tack vare den globala pandemin arbetar fler och fler människor hemifrån än någonsin tidigare, och det finns en ökad efterfrågan på nya bärbara datorer och surfplattor. Men med osäkerhet kring arbetssäkerhet vill inte alla spendera högsta dollar på en ny dator.

Idag utökar Microsoft sin Surface-familj av enheter med en ny, mycket mer prisvärd Surface Laptop Go men förhoppningsvis vill du inte använda den för att installera många appar eller hålla många filer.

Surface Laptop Go drivs av Intels 10: e generationens i5 Quad-Core-processor med upp till 16 GB RAM och har en 12,4-tums PixelSense-pekskärmsdisplay, stor precisionsstyrplatta och ett tangentbord i full storlek med 1,3 mm tangentkörning. Det lovar upp till 13 timmars batteritid och snabb laddning.

Den har en inbyggd 720p HD-kamera och Studio Mics, plus Omnisonic-högtalare och Dolby Audio-surround. Det finns USB-A- och USB-C-portar, ett ljuduttag och Surface-kontakten.

Lagring kommer dock att vara ett problem för många människor, eftersom basmodellen, som är prissatt till $ 549,99, bara har en 64 GB SSD (och 4 GB RAM) och prisraketerna därifrån. 128 GB lagring, med 8 GB RAM, tar dig till $ 699,99, medan 256 GB är $ 899,99. När du överväger att Samsung nyligen tog ut en 980 PRO PCIe 4.0 SSD och laddar $ 229,99 för 1 TB måste du undra var Microsoft köper sina komponenter.

Det finns dock en annan nackdel, och det är att det kommer med Windows 10 Home i S-läge så att du förmodligen vill byta ut det så snabbt som möjligt. Om du behöver en Windows 10 Professional Retail-licens kan du för närvarande få en härifrån för bara 39,99 USD – en besparing på 80 procent!

Surface Laptop Go finns i tre metallfinisher: Ice Blue, Sandstone och Platinum.

Du kan beställa den idag härifrån och den kommer att börja levereras från och med den 27 oktober.

0 Shares