Microsoft lanserar Quantum Katas-projekt med öppen källkod på GitHub för att lära ut Q # -programmering

0 Shares

Kvantbearbetning är framtiden och den har potential att förändra allt. Dessa nya maskiner kommer att vara mycket kraftfullare än någon “klassisk” dator som finns tillgänglig idag. Kvantdatorer kommer att kunna göra beräkningar som vi bara kan drömma om idag, och potentiellt lösa problem som aldrig tidigare varit tänkta lösbara. Dessa kraftfulla datorer kan till och med göra aktuella krypteringsmetoder föråldrade.

Naturligtvis är hårdvara bara en del av ekvationen. För att kvantdatorer verkligen ska kunna förändra världen behöver vi programvara skriven för dem. Microsoft verkar angelägna om att få programmerare på kvantvagnen, som idag lanserar den open source Quantum Katas på GitHub. Vad exakt är det? Det är i grunden ett projekt utformat för att lära ut Q # programmering gratis.

“För dem som vill utforska kvantberäkning och lära sig Q # programmeringsspråket i sin egen takt, har vi skapat Quantum Katas – ett öppen källkodsprojekt som innehåller en serie programmeringsövningar som ger omedelbar feedback när du går. Kodning av katas är bra verktyg för att lära sig ett programmeringsspråk. De förlitar sig på flera enkla inlärningsprinciper: aktivt lärande, ökad komplexitetstillväxt och feedback, säger Microsoft Quantum Team.

LÄS OCH: Microsoft PowerShell Core för Linux nu tillgängligt som Snap

Teamet säger vidare, “Microsoft Quantum Katas är en serie självstegande handledning som syftar till att lära in delar av kvantberäkning och Q # -programmering samtidigt. Varje kata erbjuder en sekvens av uppgifter om ett visst kvantberäkningstema, som går från enkel att utmana. Varje uppgift kräver att du fyller i någon kod, den första uppgiften kan bara kräva en rad och den sista kan kräva ett stort fragment av kod. Ett testramverk validerar dina lösningar och ger feedback i realtid. “

Om du vill lära dig mer om Quantum Katas kan du kolla in projektet på GitHub här. Microsoft förklarar att handledningarna går i egen takt, så om du är nervös för att bli överväldigad, var inte. Den är utformad för att vara både inbjudande och tryckfri.

Bildkredit: plotplot / Shutterstock

0 Shares