Microsoft lanserar viktiga ändringar av Windows Update för Windows 10

0 Shares

Valfria uppdateringar

Microsoft har börjat lanseringen av ändringar i Windows Update som ger Windows 10-användare mer kontroll över uppdateringsprocessen. Det har varit en rad problematiska uppdateringar från Microsoft nyligen, och den förändring som lanseras introducerar nu ett nytt avsnitt “Valfria uppdateringar” till Windows Update.

En viktig aspekt av den nya användarupplevelsen för Windows Update är att uppdateringen av drivrutiner har förbättrats dramatiskt. Microsoft säger att ändringarna kommer att hjälpa användare att få tag på “högsta kvalitet och mest pålitliga drivrutiner snabbare och med mindre friktion”.

Se även:

Som utlovats tidigare på året ger Microsoft nya befogenheter till sina partners när det gäller förare, och detta kan till viss del ses i “Valfria uppdateringar”. Utvecklare kan markera sina drivrutiner som antingen automatiska eller manuella. De som är märkta automatiska kommer att levereras till användare automatiskt, medan de som är märkta manuella kommer att visas som valfria uppdateringar.

Microsoft säger:

Förarpublicering kan vara komplicerat. Valfria drivrutiner har olika metoder för förvärv, vilket skapar förvirring. Från och med nu gör vi förändringar för att effektivisera saker lite. Alla partners kommer nu att kunna publicera drivrutiner som automatiska! Detta ger tillgång till förarflygning och gradvis lansering. Som gör det möjligt för Microsoft och våra partners att upptäcka problem tidigare och vidta korrigerande åtgärder vid behov.

I ett blogginlägg förklarar Microsoft ändringar som har införts av Hardware Dev Center:

    Öppna den automatiska publiceringsvägen för alla drivrutintillverkare – så att hela ekosystemet kan dra nytta av Microsofts kvalitets- och tillförlitlighetsprocesser. Skapa en ny uppsättning maskinvaru-API: er (v2) med en automatisk fraktetikett som standard. De gamla maskinvaru-API: erna (V1) kommer att upphöra att gälla i slutet av april 2020 för att möjliggöra för partners en smidig övergång till den nya versionen. För att lära dig mer om ändringarna och avvecklingen av Hardware API v1, se den här bloggartikeln: https://techcommunity.microsoft.com/t5/hardware-dev-center/hdc-rest-api-v2-0/ba-p / 1180500 Tillåter att automatiska drivrutiner erbjuds Windows 10-klienter under strypning via den nya Windows Update UX, vilket gör det möjligt för supportteam att snabbt hantera drivrutinsproblem i fältet utan att vänta på en fullständig utgåva. Ändra webben UX standard leveransetikett till “Automatic”. Det “automatiska” leveransalternativet kommer att publicera drivrutinen både som Critical (CU) och Dynamic (DU). Leveransalternativet “Manuell” kräver att utgivaren specifikt väljer det och förklarar affärsmotiveringen för valet. Drivrutinerna som skickas via sökvägen “Manuell” kommer att erbjudas till tillämpliga maskiner via den nya Windows Update UX.

0 Shares