Microsoft låter dig avinstallera Notepad, Paint och WordPad från Windows 10

0 Shares

Färgrulle

Det är nu ett par veckor sedan Microsoft släppte Windows 10 Insider Build 19551 till Fast-ringen, och det verkade som en ganska spännande byggnad.

Men lanseringen gav oss faktiskt en intressant inblick i Microsofts framtida planer för att ge användarna mer kontroll över operativsystemet. Specifikt kommer det snart att vara möjligt för Windows 10-användare att avinstallera sådana som Notepad, Paint och WordPad.

Se även:

Windows 10 Insider Build 19551 kommer så småningom att bli Windows 10 20H1 (eller Windows 10 version 2004 som det också kallas), och när detta ser dagens ljus verkar det som om Microsoft kommer att ge alla chansen att ta bort Notepad, Paint och WordPad från deras datorer. Det har länge pratats om att Microsoft faktiskt har dödat Paint, men medan företaget har gett verktyget en uppehållstillstånd kan du nu bestämma om det förtjänar en plats på din hårddisk.

Om du redan har installerat 19551 installerat kan du ta bort någon av de tre apparna genom att besöka avsnittet Valfria funktioner i Inställningar i Windows 10. Observerande datorer:

När du avinstallerar programmen uppmanas du att starta om Windows. När Windows har startats om kommer programmen att tas bort helt och till och med att söka efter dem uppmanar dig inte att installera om dem igen.

Medan ingen av de tre apparna kan anklagas för att vara hårddiskgrisar, är det fortfarande trevligt att se att Microsoft ger användarna mer val.

Bildkredit: Lager Hög vinkelvy / Shutterstock

0 Shares