Microsoft låter nu alla skapa obegränsade privata GitHub-arkiv gratis

0 Shares

GitHub gratis privata arkiv

Sedan Microsoft köpte GitHub förra året har det skett några förändringar här och där, men företaget har just meddelat något ganska stort. Medan det tidigare kostade $ 7 per månad att skapa ett privat arkiv, är det nu möjligt att skapa ett obegränsat antal gratis.

Det finns naturligtvis en liten försiktighet. Privata projekt är begränsade till upp till tre medarbetare innan en avgift tillkommer. Microsoft har också meddelat en ny tjänst, GitHub Enterprise, som sammanför Enterprise Cloud (tidigare känd som GitHub Business Cloud) och Enterprise Server (tidigare, och förvirrande, känd som GitHub Enterprise).

För alla utvecklare som vill njuta av fördelarna med att arbeta med ett obegränsat antal medarbetare måste de hålla sina förråd offentliga. Dessa offentliga arkiv förblir gratis.

Meddelandet om förändringen säger Microsoft:

GitHub Free inkluderar nu obegränsade privata arkiv. För första gången kan utvecklare använda GitHub för sina privata projekt med upp till tre medarbetare per förvar gratis. Många utvecklare vill använda privata repor för att ansöka om ett jobb, arbeta med ett sidoprojekt eller prova något privat innan de släpper det offentligt. Från och med idag är dessa scenarier och många fler möjliga på GitHub utan kostnad. Offentliga arkiv är fortfarande gratis (naturligtvis – inga ändringar där) och inkluderar obegränsade medarbetare.

Medan begränsningarna kommer att irritera vissa utvecklare, är tillgången på gratis privata arkiv för alla fortfarande bra nyheter övergripande och kommer att öppna för nya möjligheter för studenter och andra kontantsträngade utvecklare.

På affärssidan av saker säger Microsoft:

GitHub Enterprise är den nya enhetliga produkten för Enterprise Cloud (tidigare GitHub Business Cloud) och Enterprise Server (tidigare GitHub Enterprise). Organisationer som vill ha flexibiliteten att använda GitHub i ett moln eller en egen värdkonfiguration kan nu komma åt båda till ett pris per plats. Och med GitHub Connect kan dessa produkter länkas säkert, vilket ger ett hybridalternativ så att utvecklare kan arbeta sömlöst i båda miljöerna.

0 Shares