Microsoft Launcher är mycket populärt bland Android-användare

0 Shares

Microsoft Launcher Android

Microsoft har blivit en av de mest relevanta mobilutvecklarna genom att erbjuda sina bästa produkter och tjänster till (praktiskt taget) alla som äger en smartphone och surfplatta – gratis. Stora appar som Word, Skype och Outlook är bland de mest populära titlarna i sina respektive kategorier på de två största plattformarna: Android och iOS.

Microsoft slutade inte där dock, eftersom det också skapade nya appar som är skräddarsydda för att locka nya användare på en plattform. Microsoft Launcher är en av dem, designad som en alternativ launcher för Android-enheter som ansluter sig till företagets andra produkter. Och tro det eller inte, användarna har svarat riktigt bra på det.

Som noterats av MSPoweruser har Microsoft Launcher korsat 10 miljoner nedladdningsmärken på Google Play. Google räknar enskilda installationer som separata nedladdningar, vilket innebär att startprogrammet hittills har installerats på minst 10 miljoner olika enheter. Det är ganska imponerande, skulle du inte hålla med?

Många Windows Phone-användare har övergivit plattformen för Android, eftersom det erbjuder en mycket mer robust upplevelse i dag och ålder, och för dessa människor binder Microsoft Launcher snyggt i många av deras favoritappar som levereras med det kaklade mobila operativsystemet.

Du får Bing-bakgrundsbilder, Bing-sökning, tillgång till Outlook.com, Office-sviten, Cortana, Wunderlist, support för Fortsätt på PC och mycket mer. Det är nog vad Bill Gates pratade om när han beskrev upplevelsen som han fick med sin Android-smartphone.

Som någon som använt Windows Phone tidigare känns det definitivt närmast Microsofts ursprungliga tolkning, men det är svårt att ignorera att plattformen stöds av Googles tjänster. Det finns en känsla av att jag inte kan skaka om att något är avstängd om det hela när jag tittar på ett helt Microsoft-appprogram på min hemskärm.

Det kommer att förändras när Microsoft kontinuerligt förbättrar startprogrammet. Den fick en ganska trevlig uppdatering förra veckan, som bland annat ökade användargränssnittet, fixade några buggar och förstärkte prestanda. Jag gillar det ganska, eftersom det visar att Microsoft kommer att gå långt för att stödja sina kunder och locka nya.

Om du vill ge Microsoft Launcher ett försök, tryck på den här länken för att ta dig till dess Google Play-sida.

0 Shares