Microsoft löser problem som utplånade många av sina tjänster

0 Shares

Microsofts tecken på glasbyggnad

Många Microsoft 365-tjänster slogs offline i flera timmar, vilket gjorde att användare inte kunde logga in på konton och använda olika verktyg. Berörda tjänster inkluderade Office.com, Outlook.com och Teams, och problemet drabbade användare över hela världen.

Företaget krypterade för att fastställa orsaken till problemen och så småningom in i en “ny förändring” som behövde rullas tillbaka. Detta löste emellertid inte i slutändan problemet, så Microsoft tvingades sätta in andra begränsningar på plats.

Se även:

Via sin servicehälsosida publicerade Microsoft olika meddelanden om “en potentiell fråga som påverkar flera Microsoft-tjänster”; företaget varnade för att “drabbade användare kanske inte kan komma åt flera Microsoft-tjänster och funktioner”.

Medan Microsoft inte har avslöjat exakt vad som orsakade problemen som senast i flera timmar, kunde de första försöken att återställa en uppdatering inte hjälpa, som företaget förklarade på Twitter:

Företaget omdirigerade sedan trafiken, vilket tycktes hjälpa:

Användare över hela världen bör nu upptäcka att alla tjänster är igång igen, men Microsoft säger att det kan finnas en liten fördröjning i korrigeringar och begränsningar som alla märker:

Medan avbrottet orsakade problem för många människor, fanns det god humor från vissa:

Bildkredit: ArbyDarby / Shutterstock

0 Shares