Microsoft lovar att tillhandahålla säkerhetsuppdateringar för federalt certifierade Windows 7-system

0 Shares

jag röstade

Windows 7 är verkligen ganska långt i tanden nu, men det används fortfarande mycket. Trots det allmänna stödet i januari har Microsoft åtagit sig att hålla Windows 7-baserade röstade maskiner säkra.

Företaget säger att det kommer att “tillhandahålla kostnadsfria säkerhetsuppdateringar för federalt certifierade röstningssystem som kör Windows 7 genom valet 2020, även efter att Microsoft avslutar Windows 7-stödet”. Med tanke på den problematiska karaktären av de senaste Windows 10-uppdateringarna kan det komma så lite tröst som Trump 2020-kampanjen fortsätter.

Se även:

Microsoft påpekar att det har stött Windows 7 i ett decennium: “När vi släppte Windows 7, åtagit vi oss att stödja det i tio år, och vi har respekterat det åtagandet. Vi har också påminde kunderna om detta på vägen inklusive, senast, i januari och igen i mars. Denna process liknar hur vi har avslutat support för andra operativsystem tidigare, och majoriteten av våra kunder har redan gjort övergången till Windows 10 “.

I ett blogginlägg skriver Tom Burt – Microsofts företagsdirektör för kundsäkerhet och förtroende:

När vi går in i valet 2020 vet vi att det finns ett relativt litet men fortfarande betydande antal certifierade röstmaskiner som körs på Windows 7. Vi vet också att övergången till maskiner som kör nyare operativsystem i tid för valet 2020 kanske inte är möjligt av flera anledningar, inklusive den långvariga certifieringsprocessen för röstmaskiner – en process som vi arbetar med myndigheter för att uppdatera och göra mer smidig.

Sedan vi tillkännagav vårt försvarande demokratiprogram har vi fokuserat på att få ut det bästa av Microsofts säkerhetsprodukter och expertis till politiska kampanjer, partier, valgemenskapen och demokratifokuserade icke-statliga organisationer. Detta inkluderar vår AccountGuard-tjänst, som vi erbjuder utan extra kostnad, och ElectionGuard, som vi tillhandahåller gratis och öppen källkod.

Som ett nästa steg för att skydda valet 2020 kommer programmet Defending Democracy att göra utökade säkerhetsuppdateringar gratis tillgängliga för federalt certifierade röstningssystem som kör Windows 7. Vi kommer att göra detta till slutet av 2020, både i USA och i andra demokratiska länder, som definieras av EIU Democracy Index, som har nationella val 2020 och uttrycker intresse. Vi arbetar också med stora tillverkare som har sålt röstmaskiner som kör Windows 7 för att säkerställa att säkerhetsuppdateringar som tillhandahålls till dessa system är framgångsrika.

Burt fortsätter med att säga: “Vi meddelar också idag att vi som en del av programmet Defending Democracy identifierar och engagerar proaktivt valmyndigheter som är Microsoft Azure-kunder för att ge vägledning och teknisk hjälp med att använda de mest avancerade säkerhetsfunktionerna i Azure . Vi tillhandahöll denna tjänst före valcykeln 2018 och kommer igen före 2020-cykeln “.

0 Shares