Microsoft lyssnar på feedback och tar bort nedladdningsmappen från Diskrensning

0 Shares

Rengöring av hårddisken

Microsoft har beslutat att ta bort mappen Nedladdningar från Diskrensningsverktyget som är inbyggt i Windows 10. Flyttet kommer efter att användarna uttryckte sin rädsla för att viktiga filer skulle kunna raderas av misstag när de använder verktyget.

Medan hårddiskens ständigt spiralformade storlek betyder att vi nu behöver oroa oss mycket mindre för att ta slut på utrymme, har Diskrensning fortfarande sina användningar då och då. Microsoft säger att beslutet att göra ändringen kommer som svar på feedback från användare.

Se även:

Mappen Nedladdningar har inte alltid visat sig vara en av platserna som torkas av Diskrensningsverktyget. faktiskt lade Microsoft bara till det i Windows 10 oktober 2018 Update (Windows 10 version 1809). Även om mappen inte var vald som standard valde många användare automatiskt alla tillgängliga alternativ i verktyget utan att tänka på vad som faktiskt kan finnas i den här mappen.

Även om nedladdningar inte är en mapp som många människor sannolikt kommer att spara de dokument de arbetar med, kan det fortfarande vara hem för många viktiga filer som användarna inte vill förlora. Detta är precis vad folk har sagt till Microsoft, och företaget har lyssnat.

I utgåvan för Windows 10 build 19018 säger Microsoft enkelt:

Baserat på feedback har vi beslutat att ta bort nedladdningsmappen från diskrensning.

Även om detta verkligen inte är någon större förändring av Windows 10, är ​​det en viktig som förhindrar hjälp för att undvika en metod för att av misstag radera filer.

Bildkredit: al clark / Shutterstock

0 Shares