Microsoft meddelar att Skype för företag online kommer att gå i pension

0 Shares

Microsofts byggnadslogotyp

När Microsoft fortsätter att driva Teams har företaget meddelat att Skype för Business Online kommer att gå i pension 2021.

Även om det här är långt ifrån överraskande är det första gången ett datum nämns så att användare kan förbereda sig för att gå över. Med pensionsdatumet inställt den 31 juli 2021 har användarna två år på sig att göra sig redo för en flytt till Teams.

Se även:

Microsoft försäkrar användare av Skype for Business Online att ingenting ändras fram till och med pensionsdagen. Men den 31 juli 2021 kommer tjänsten inte längre att vara tillgänglig. Som en del av sin strävan att uppmuntra människor att migrera till Teams säger Microsoft att “från och med den 1 september 2019 kommer vi ombord på alla nya Office 365-kunder direkt till Teams för chatt, möten och samtal”.

I ett inlägg på Microsoft Teams-bloggen säger företaget:

År 2017 lanserade vi Microsoft Teams som “navet för lagarbete” i Microsoft 365. Team kombinerar chatt-, video-, samtals- och dokumentsamarbete i en enda, integrerad app – och möjliggör ett helt nytt sätt att arbeta. Under de senaste två åren har vi arbetat nära kunderna för att förfina team, och vi känner nu att vi är på den punkten att vi med säkerhet kan rekommendera det som en uppgradering till alla Skype för Business Online-kunder. Kunder som redan har gjort flytten berättar att Team inte bara har hjälpt dem att förbättra samarbetet i allmänhet, det har också gett en sällsynt möjlighet att ompröva hur arbetet blir gjort i deras organisationer. Med hjälp av Team blir företag över hela världen smidigare, förkortar cykeltiderna, förbättrar effektiviteten i viktiga arbetsflöden och minskar onödiga omkostnader. Teams är inte bara en uppgradering för Skype för Business Online, det är ett kraftfullt verktyg som öppnar för ett helt nytt sätt att göra affärer.

Microsoft delar också detaljer om funktionsförfrågningar som de vill ta itu med. Dessa inkluderar:

Dynamisk 911. En funktion i Microsoft Teams Phone System, Dynamic E911 använder automatiskt den som ringer upp den aktuella platsen för att dirigera till ett PSAP-callcenter (Public Safety Answering Point) som drivs av den lokala regeringen. Dynamic E911 kommer att levereras i Teams för USA i slutet av detta kalenderår.

Kortare retentionstider. Nya alternativ för lagringsperiod gör det möjligt för kunder att begränsa kanal- och chattuppehållsperioder till så kort som en dag och se till att när data tas bort tas de bort från alla permanenta lagringsplatser i Teams-tjänsten. Kortare retentionstider kommer att finnas tillgängliga i lag i slutet av detta kalenderår.

Team och Skype Consumer Interop. Interop mellan team och Skype Consumer tillåter användare på de två tjänsterna att kommunicera med både chatt och samtal. Team och Skype Consumer Interop kommer att finnas tillgängliga i Teams under första kvartalet kalenderåret 2020.

Kontaktcenterintegrering och inspelning av efterlevnad. På Inspire tidigare denna månad tillkännagav vi Teams partnerskap med Five9, Genesys och NICE för att möjliggöra Contact Center-lösningar – och med ASC, NICE och Verint för att tillhandahålla Compliance Recording. Vi arbetar också med andra Skype för Business Online-certifierade partners för att få andra Contact Center och Compliance Recording-lösningar på marknaden för Teams.

Bildkredit: hafakot / Shutterstock

0 Shares