Microsoft medger att Cortana är ett episkt misslyckande genom att skamlöst sälja Amazon Echo Dot

0 Shares

Fantastiskt förlorade Microsoft smarttelefonkrigen trots att de fick ett enormt försprång med Windows Mobile och gick ännu längre tillbaka, Windows CE. Trots att ha ett stryp / monopol på stationära datorer gjorde företaget för många misstag med mobilen och har i slutändan tvingats lämna den mycket lönsamma verksamheten. Microsoft tog till och med ner Nokia i processen och förstörde ett en gång älskat företag.

Efter smartphones var nästa stora sak röstassistenter, och Microsoft var redo med Cortana. Tyvärr, till skillnad från Apple och Google som hade framgångsrik mobila operativsystem för att driva sina assistenter, lämnades Microsoft återigen efter efter att konsumenterna gick hårt på Windows Phone. Onlinehandlare Amazon kom från ingenstans och dominerade också detta område. I slutändan har Cortana blivit en sak som existerar enbart för att irritera Windows 10-användare. Det är synd, för Cortana är faktiskt ganska bra.

Men bra saker misslyckas också, och när Microsoft tillkännagav ett partnerskap med Amazon för att lägga till Cortana till Alexa – och vice versa – var det tydligt att Cortana var dömd. Affären var ensidig till förmån för Amazon. Microsoft utropade Harman Kardon Invoke som ett sista steg för att återuppliva Cortana som ett livskraftigt alternativ till Siri, Google Assistant och Alexa, men återigen ville konsumenterna bara inte ha det. Också synd, eftersom Invoke var en fantastisk hårdvara.

Och nu, som ett sista dödsfall till Cortana, säljer Microsoft Echo Dot direkt. Ja, Windows-tillverkaren säljer en enhet som överträffade sin egen misslyckade assistent. Även om det är pinsamt finns det ett prejudikat – Microsoft säljer också den Android-drivna Samsung Galaxy S9. Ja, företaget säljer en enhet som kör Linux som hjälpte till att förstöra Windows Phone. Suck. Vad kommer härnäst? Microsoft säljer Chromebooks?

Microsoft kan hävda att försäljning av dessa enheter är ett sätt att driva sina egna tjänster, och det kan finnas viss sanning i det, men gör inget misstag – det är fortfarande en självpålagt offentlig skam. Vila i fred, Cortana.

Bildkredit: Ganna Demchenko / Shutterstock

0 Shares