Microsoft medger att Cortana inte kan – och inte kommer – att konkurrera med Alexa och Google Assistant

0 Shares

Hej, jag heter Cortana

Microsoft har uppenbarligen erkänt nederlag i de digitala assistentkrigen, med VD Satya Nadella som säger att han inte vill konkurrera med Amazons Alexa eller Google Assistant.

I stället för att planera en Cortana-driven smarthögtalare eller annan enhet har Nadella degraderat Cortana, vilket signalerar att Microsoft vill fokusera på att föra den till andra plattformar som en “färdighet”. Han anser att användarna bör kunna använda Alexa eller Google Assistant för att anropa möjligheterna i Cortana genom nära integration.

Se även:

Uppenbarligen erkände att Cortana-drivna enheter skulle möta en uppförsbacke av Sisyphean-proportioner för att konkurrera med andra smarta enheter, sa Nadella att erbjuda assistenten på andra plattformar förmodligen var det bästa steget.

Han noterade att Microsoft var tvungen att överväga vad som skulle vara det bästa steget för Cortana: “Vi är mycket uppmärksamma på de kategorier vi går in där vi kan göra något unikt. En bra är talare. För mig är utmaningen, exakt vad skulle vi vara kan göra i den kategorin som kommer att bli unik? “

På tal tidigare i veckan sa han:

Skulle det till exempel vara bättre att göra Cortana till en värdefull färdighet som någon som använder Alexa kan ringa? Eller ska vi försöka tävla med Alexa? Uppriktigt sagt bestämde vi oss för att göra det förra. Eftersom Cortana måste vara den färdigheten för alla som är Microsoft Office 365-prenumeranter.

Nadella verkar glad att undvika att engagera sig i skapandet av fler hårdvaruenheter för Cortana och säger: “Och du borde också kunna använda den på Google Assistant. Du borde kunna använda den på Alexa, precis som du använder våra appar på Android eller iOS. Så det är åtminstone så vi vill gå “.

Bildkredit: Piotr Swat / Shutterstock

0 Shares