Microsoft och Canonical släpper Ubuntu Linux virtuell maskinavbildning för Hyper-V Quick Create

0 Shares

Linux kan vara datorns framtid, men Windows är nuet – åtminstone på skrivbordet. För närvarande är både företags- och hemanvändare klokt att hålla fast vid Microsofts operativsystem. Med detta sagt kan tekniskt kunniga användare betjänas bättre av exempelvis Linux Mint eller Ubuntu. Medan Windows 10 är full av integritets- och användargränssnittsproblem är det fortfarande det minst stressande sättet att använda din dator – det är mindre sannolikt att du har problem med maskinvara eller programvara.

Om du är intresserad av Linux men behöver använda Windows 10 finns det många sätt att också köra operativsystem baserat på kärnan med öppen källkod, till exempel dubbelstart eller att köra en virtuell maskin. För att inte tala om, med Windows Subsystem för Linux kan du till och med ladda ner och installera distros direkt från Microsoft Store! Idag tillkännager Windows-tillverkaren och Canonical ett nytt sätt att köra Ubuntu på Windows 10 – en speciell “Hyper-V Quick Create” VM-bild

LÄS OCH: Opera webbläsare för Linux tillgänglig som Snap – installera på Ubuntu, Fedora, Mint och mer!

“Idag har vi gjort det ännu enklare att köra Linux på Windows 10. Med Hyper-V Quick Create-funktionen tillagd i Windows 10 Fall Creators Update har vi samarbetat med Ubuntu och lagt till en virtuell maskinavbildning så på några snabba minuter, du kommer att utvecklas. Detta är tillgängligt nu – skriv bara ‘Hyper-V Quick Create’ i startmenyn, säger Clint Rutkas, Senior Technical Product Manager, Windows Developer Team.

“Förutom att köra Ubuntu i en virtuell maskin kan du använda Windows Subsystem för Linux. WSL är en Windows 10-funktion som gör att du kan köra inbyggda Linux-kommandoradsverktyg direkt på Windows. WSL är en extremt lätt att installera på Windows 10, och du kan också köra Ubuntu, Suse, Debian och andra distroer. Och om du vill bygga din egen distro och använda det kan du också. “

LÄS OCH: UBports Foundation släpper Linux-baserad Ubuntu Touch OTA-4

Där har du det, folk – att köra Ubuntu på Windows 10 kan inte vara enklare. För att köra den här nya bilden måste du dock aktivera Hyper-V och ha kompatibel hårdvara. Om du inte är säker på att din dator är kapabel kan du helt enkelt läsa sidan här för att lära dig mer.

0 Shares