Microsoft och Oracle ansluter sina moln

0 Shares

molnlänk

Två av jättarna inom företagets molnteknik har idag tillkännagivit ett interoperabilitetspartnerskap för moln, vilket gör det möjligt för kunder att migrera och köra uppdragskritiska arbetsbelastningar för företag över Microsoft Azure och Oracle Cloud.

Företag kan nu sömlöst ansluta Azure-tjänster, som Analytics och AI, till Oracle Cloud-tjänster, som Autonomous Database. Genom att möjliggöra för kunder att köra en del av en arbetsbelastning inom Azure och en annan del av samma arbetsbelastning inom Oracle Cloud, levererar partnerskapet en mycket optimerad, bäst-av-båda-moln-upplevelse.

“Som det moln som valts för företaget, med över 95 procent av Fortune 500 som använder Azure, har vi alltid varit först och främst fokuserade på att hjälpa våra kunder att trivas på deras digitala transformationsresor”, säger Scott Guthrie, vice vd för Microsofts Moln- och AI-division. “Med Oracles företagskompetens är denna allians ett naturligt val för oss eftersom vi hjälper våra gemensamma kunder att påskynda migrationen av företagsapplikationer och databaser till det offentliga molnet.”

Länken upp gör också en ny uppsättning funktioner tillgängliga. Dessa inkluderar enhetlig identitets- och åtkomsthantering via en enhetlig inloggningsupplevelse och automatiserad användaradministration för att hantera resurser över Azure och Oracle Cloud. Tillgänglig i tidig förhandsvisning från idag är möjligheten för Oracle-applikationer att använda Azure Active Directory som identitetsleverantör och för villkorlig åtkomst.

Det finns också stöd för distribution av anpassade applikationer och paketerade Oracle-applikationer (JD Edwards EnterpriseOne, E-Business Suite, PeopleSoft, Oracle Retail, Hyperion) på Azure med Oracle-databaser (RAC, Exadata, Autonomous Database) distribuerade i Oracle Cloud. Samma Oracle-applikationer kommer också att certifieras att köras på Azure med Oracle-databaser i Oracle Cloud.

“Oracle Cloud erbjuder en komplett uppsättning integrerade applikationer för försäljning, service, marknadsföring, personalresurser, ekonomi, försörjningskedja och tillverkning, plus högautomatiserad och säker Generation 2-infrastruktur med Oracle Autonomous Database”, säger Don Johnson, vice VD av Oracle Cloud Infrastructure. “Oracle och Microsoft har tjänat företagskundernas behov i årtionden. Med detta partnerskap kan våra gemensamma kunder migrera hela sin uppsättning befintliga applikationer till molnet utan att behöva omorganisera någonting, vilket bevarar de stora investeringar som de redan har gjort.”

Du kan ta reda på mer på Azure- eller Oracle-webbplatserna.

Bildkredit: Alexander Kirch / Shutterstock

0 Shares