Microsoft och Sony samarbetar för att skapa AI-drivna smarta kameralösningar

0 Shares

Microsofts tecken på glasbyggnad

Microsoft och Sony Semiconductor Solutions har meddelat detaljer om ett nytt partnerskap som kommer att se de två företagen som arbetar med AI-drivna smarta kameror och videoanalys tillsammans.

Partnerskapet innebär att Microsoft Azure AI-funktioner kommer att inbäddas i Sonys intelligenta vision sensor IMX500. Dessutom skapar Sony en företagsfokuserad smart kamerahanterad app som drivs av Azure IoT och Cognitive Services.

Se även:

Microsoft och Sony föreställer sig många användningsområden för sina videoanalysprodukter, som att använda smarta kameror i butiker för att övervaka hyllor som behöver fyllas på igen, eller för att hantera kassalinjer mer effektivt. Andra idéer är att använda smarta kameror för att övervaka faror. Genom att bädda in Azure AI-funktioner på IMX500 hoppas Microsoft och Sony att lösa problemet med att optimera fördelningen av beräkningsresurser.

Microsofts företagsdirektör och kommersiella marknadschef, Takeshi Numoto, säger:

Videoanalys och smarta kameror kan leda till bättre affärsinsikter och resultat i ett brett spektrum av scenarier för företag. Genom detta partnerskap kombinerar vi Microsofts expertis när det gäller att tillhandahålla betrodda AI-lösningar och analytiska lösningar med Sonys etablerade ledarskap på marknaden för bildsensorer för att avslöja nya möjligheter för våra gemensamma kunder och partners.

Microsoft säger att de två företagen kommer att “förenkla åtkomsten till datorsynslösningar genom att bädda in Azure AI-teknik från Microsoft i Sonys intelligenta vision-sensor IMX500 samt att göra det möjligt för partners att bädda in sina egna AI-modeller”.

Företaget tillägger:

Denna integration kommer att resultera i smartare, mer avancerade kameror för användning i företagsscenarier samt en mer effektiv fördelning av resurser mellan kanten och molnet för att öka kostnads- och energiförbrukningseffektivitet.

Appen som Sony utvecklar gör det möjligt för oberoende programvaruleverantörer (ISV) att lägga till sina egna AI-modeller i arbetsflöden för att tillgodose specifika videoanalyser och datorvisionsbehov.

Bildkredit: ArbyDarby / Shutterstock

0 Shares