Microsoft Office 2021 kommer till Windows 10 och macOS, men bara en dåre skulle köpa den

0 Shares

Microsoft Office är den bästa programvaran i världen. Om jag drev ett företag skulle jag välja det framför någon annan lösning. Medan fria alternativ som LibreOffice är ganska bra, är de alla sämre än Microsofts klassledande kontorssvit. Alla kraftanvändare i kalkylblad vet till exempel att ingenting kan jämföras med Excel. Detta är obestridliga fakta.

Idag meddelar Microsoft att Office 2021 kommer till både Windows 10 och macOS senare under året. Och ändå är jag inte upphetsad över det, och jag skulle inte heller rekommendera någon att köpa den. Varför? Eftersom Microsoft 365 finns.

Jag ska erkänna att när Microsoft 365 tillkännagavs för många år sedan (som Office 365), var jag mycket emot det. Betala Microsoft ett abonnemang för Office? Aldrig! Men med tiden insåg jag att 365-prenumerationen helt enkelt var ett bättre värde än att köpa fristående versioner av Office. Med 365 vet du att du alltid har de senaste och bästa versionerna av programvaran, du får extra OneDrive molnlagring, plus möjligheten att installera Office på flera datorer. Det är bara bättre.

Tydligen vill några dåraktiga människor fortfarande köpa fristående versioner av Office, så gissa vad? Microsoft tar gärna sina pengar. Förutom en specialiserad LTSC-version av Office kommer Microsoft också att leverera fristående Office 2021 för Windows 10 och macOS senare i år.

Jared Spataro, vice vd för Microsoft 365 förklarar: “Vi planerar också att släppa Office 2021 för personligt bruk och småföretag senare i år. Office 2021 kommer också att stödjas i fem år med den traditionella” engångsköpsmodellen. Vi planerar inte att ändra priset för dessa produkter vid lanseringen. Vi kommer att meddela mer information om nya funktioner som ingår i Office 2021 närmare allmän tillgänglighet. “

Om du är en av de personer som vägrar att betala ett abonnemang på programvara, uppmanar jag dig att snälla ändra ditt föråldrade tänkande – gå med i det nya årtusendet. Jag är säker på att Office 2021 kommer att vara en utmärkt programvara, men en Microsoft 365-prenumeration blir helt enkelt en bättre övergripande upplevelse.

Håller du med om att Microsoft 365 är ett bättre värde än fristående versioner av Office? Snälla berätta för mig i kommentarerna nedan.

Fotokredit: kattunge / Shutterstock

0 Shares