Microsoft Office får en ansiktslyftning för att förbättra användbarheten

0 Shares

Office förenklat band

Microsoft har meddelat att det ger sitt flaggskepp Office-paket en makeover utformad för att leverera en balans mellan “kraft och enkelhet”.

Uppdateringarna gäller Office.com och Office 365 och kommer att rullas ut under de närmaste månaderna, företaget säger att det kommer att “testa och lära sig” som det går – de med ett cyniskt sinne kanske ser det som en kod för att låta användare hitta buggarna.

Förändringarna baseras på principen “Three Cs” – kunder, sammanhang och kontroll – utformad för att fokusera på de funktioner som människor använder mest och göra det lättare att komma åt dem.

“Office används av mer än en miljard människor varje månad, så medan vi är glada över dessa förändringar, inser vi också hur viktigt det är att få saker rätt”, säger Jared Spataro, företagets vice vd för Office- och Windows-marknadsföring och skriver på Office 365-bloggen. “För att styra vårt arbete kom vi med” The Three Cs “- en uppsättning vägledande principer som vi använder som en nordstjärna. Eftersom dessa principer kommer att göra att processen känns annorlunda än någon tidigare användarupplevelseuppdatering, trodde vi att det skulle vara användbar för att dela dem med dig. “

De första ändringarna inkluderar ett förenklat bandgränssnitt. Detta är utformat för att hjälpa människor att fokusera på sitt arbete och samarbeta naturligt med andra. Det uppdaterade bandet erbjuder en renare, enklare design, det är också mer anpassningsbart, så att människor kan välja sina mest använda funktioner. Det kommer fortfarande att kunna utökas till den traditionella vyn med tre rader om så önskas.

I alla Office-apparna kommer användarna att se nya ikoner och färger byggda som skalbar grafik – så att de återges med skarpa, rena linjer på skärmar i alla storlekar. “Dessa förändringar är utformade för att både modernisera användarupplevelsen och göra den mer inkluderande och tillgänglig”, säger företaget.

Sökfunktionen förändras också. “Människor kommer att märka att sökning nu är ett mycket viktigare inslag i användarupplevelsen, vilket ger åtkomst till kommandon, innehåll och personer. Med” noll sökning efter sökning “kan du helt enkelt placera markören i sökrutan för att få fram rekommendationer som drivs av AI och Microsoft-graf. “

Mer information om ändringarna finns på Office 365-bloggen.

0 Shares