Microsoft Office för macOS blir mörkt läge

0 Shares

En av de coolaste nya funktionerna i macOS Mojave är mörkt läge. Som namnet antyder tillåter det bokstavligen användaren att växla över hela systemet till ett mörkare gränssnitt. Det fungerar ganska bra, men tyvärr måste apputvecklare dra nytta av det i sin kod – deras program stöder inte mörkt läge som standard. Det betyder att även när du slår på mörkt läge ser vissa appar ut ur sin plats. Ja, den här inkonsekvensen stinker, men lyckligtvis har många utvecklare – inte alla – uppdaterat sin programvara för att stödja funktionen.

I synnerhet en enorm app är fortfarande inte uppdaterad – Microsoft Office. Oavsett vad du tycker om Windows-tillverkaren kan det inte förnekas att Office är enastående. Det är fortfarande den bästa kontorssviten efter alla dessa år. På macOS Mojave och senare kommer det att bli ännu bättre, eftersom Microsoft planerar att introducera mörkt läge till Office någon gång i framtiden. Som det är typiskt för företaget kommer funktionen först att ges till “Insiders” (aka gratis betatestare).

Den första glimten av det planerade mörka läget kan ses nedan. I en Tweet av Akshay Bakshi, Microsofts produktchef, visar han att växla mörkt läge av och på. Dessutom lyfter han fram ett ganska smart påskägg – solen ändras till en måne! Denna uppmärksamhet på detaljer är mycket uppskattad och visar att Microsoft-utvecklare verkligen bryr sig om programvaran.

Tyvärr har vi ingen aning om när detta kommer att bli den vanliga stabila versionen av Microsoft Office. Med det sagt skulle jag förvänta mig det någon gång nästa år. Är du upphetsad för mörkt läge i Office för Mac? Snälla berätta för mig i kommentarerna nedan.

0 Shares