Microsoft OneDrive Personal Vault gör det enkelt att säkra filer i molnet

0 Shares

Långt borta är de dagar där konsumenter förväntades säkerhetskopiera data till klumpiga externa hårddiskar för att förhindra att filer förlorades till ett maskinvarufel (något som många aldrig brydde sig om att göra). Dessa dagar sparas många av deras dokument och foton i molnet. Molnlagring är knappast perfekt ur säkerhets- och sekretesssynpunkt, men för många konsumenter är det ett viktigt sätt att säkerhetskopiera och komma åt filer. Jag vill hellre att konsumenter litar på molnet i motsats till att inte säkerhetskopiera alls och överföra filer med icke-krypterade USB-flashenheter. Som de säger, “låt inte perfekt komma i vägen för bättre” – molnet är bättre.

Och idag blir OneDrive också bättre. Du förstår, Microsoft kommer snart att lansera en ny funktion som heter “OneDrive Personal Vault” som gör det möjligt för användare att bättre säkra sina känsliga filer i molnet. Dess briljans är till synes i sin enkelhet – det är en OneDrive-mapp med en bankvalvsikon som kräver ytterligare autentisering, till exempel SMS, biometri, en stift eller Microsoft Authenticator-appen. Visuellt bör det vara lätt för konsumenter att förstå, vilket är viktigt. Du kan till och med “skanna” dokument direkt till denna speciella mapp med din smarttelefonkamera. Bäst av allt är åtkomsten till det personliga valvet begränsat efter en period av inaktivitet, vilket tvingar en ny autentisering.

“Personal Vault är ett skyddat område i OneDrive som du bara kan komma åt med en stark autentiseringsmetod eller ett andra steg för identitetsverifiering, till exempel ditt fingeravtryck, ansikte, PIN-kod eller en kod som skickas till dig via e-post eller SMS. Dina låsta filer i Personal Vault har ett extra lager av säkerhet, vilket gör dem säkrare i händelse av att någon får åtkomst till ditt konto eller din enhet. Plus, den här extra säkerheten betyder inte extra besvär. Alla dina dokument, foton och videor i Personal Vault är lätt att komma åt på Onedrive.com, din dator eller enheter som kan, säger Seth Patton, General Manager, Microsoft 365.

Patton säger vidare: “Personal Vault använder mer än bara tvåstegsverifiering för att hålla dina filer säkra och privata. På Windows 10-datorer synkroniserar OneDrive dina Personal Vault-filer till ett BitLocker-krypterat område på din lokala hårddisk. Och som alla filer i OneDrive, krypteras innehållet i ditt personliga valv i viloläget i Microsoft-molnet och under transport till din enhet. För ytterligare skydd på mobila enheter rekommenderar vi att du aktiverar kryptering på din iOS- eller Android-enhet. Tillsammans åtgärder hjälper till att skydda dina filer även om din Windows 10-dator eller mobila enhet går förlorad, blir stulen eller någon får tillgång till den. “

Konstigt nog kommer OneDrive Personal Vault inte initialt att startas i USA av någon anledning. Istället tar Microsoft det först till Australien, Kanada och Nya Zeeland. Företaget lovar att en global lansering ska vara klar i slutet av året. Så, ja, vi amerikaner måste vänta. Suck.

Förutom Personal Vault visar Microsoft upp några nya prissättningsplaner för Office 365 för personlig lagring, som du kan se ovan. Basen förblir på 1 TB, men du kan nu lägga till ytterligare kapacitet i steg om 200 GB. De av dig utan Office 365 som betalar $ 1,99 per månad för 50 GB är i en behandling – du kommer att stöta upp till 100 GB utan extra kostnad.

0 Shares