Microsoft öppnar en burk med whoop-ass vid svar-alla e-poststormar i Office 365

0 Shares

När du arbetar på ett kontor finns det många irriterande saker du måste stå ut med, till exempel kollegor som mikrovågsugnar stinkande fisk till lunch eller att hantera människor som aldrig fyller på pappersfacket i skrivaren.

Det finns förmodligen inget mer irriterande än att svara på alla e-poststormar. Det är här en kollega av misstag väljer “svara alla” snarare än “svar” och slutar skicka ett e-postmeddelande till en enorm lista över människor. Sedan gör andra människor i organisationen samma sak och skapar en massiv e-postkedja som täpper igenom allas inkorgar. Tack och lov försöker Microsoft äntligen avsluta denna mardröm i Office 365 (aka Microsoft 365) med den helt nya funktionen “Svara alla stormskydd”.

”När ett svar all e-poststorm inträffar i din organisation kan det störa affärskontinuiteten och i vissa fall till och med strypa resten av organisationens e-post under en tid. På Microsoft Ignite 2019 tillkännagav vi funktionen Svara alla stormskydd för att minska effekten som alla stormar kan svara på stora organisationer. Idag är vi glada att kunna meddela att funktionen nu lanseras i Office 365 över hela världen, säger Exchange Transport Team.

Teamet säger vidare, “Till en början kommer funktionen Svara alla stormskydd främst till fördel för stora organisationer som har stora distributionslistor. När funktionen upptäcker ett troligt svar all storm som sker på en stor DL ​​kommer den att blockera efterföljande försök att svara alla på tråden och returnerar en NDR till avsändaren. Svaret alla block kommer att förbli på plats i flera timmar. Inledningsvis använder funktionen Svara alla stormskydd följande villkor för att upptäcka ett svar all storm: 10 svar all-s till över 5000 mottagare inom 60 minuter. Det kommer sedan att blockera efterföljande svar på tråden i fyra timmar. ”

När funktionen är aktiverad kommer användare som försöker svara på en “allvarlig” storm att blockeras från att göra det, och de får istället ett varningsmeddelande som inte kan levereras (se ovan). Detta bör visa sig vara en mycket användbar funktion, och jag hoppas att andra leverantörer kopierar den ASAP.

Fotokredit: Marcos Mesa Sam Wordley / Shutterstock

0 Shares