Microsoft öppnar sin AI-utbildning för allmänheten

0 Shares

AI

Företag intresserar sig alltmer för de möjligheter som artificiell intelligens erbjuder inom ett brett spektrum av användningsområden. Men det finns en ökande brist på de färdigheter som krävs för att implementera AI.

Microsoft hjälper till att ta itu med detta problem genom att göra sitt AI-träningsprogram – Microsoft Professional Program in AI, som tidigare bara var tillgängligt för anställda – öppet för allmänheten.

Programmet ger jobbklara färdigheter och verklig erfarenhet till ingenjörer och andra som vill förbättra sina färdigheter inom AI och datavetenskap. Det fungerar genom en serie online-kurser som innehåller praktiska laboratorier och expertinstruktörer.

Utbildningen är en del av en större insats som inkluderar en utvecklarfokuserad AI-skola för företag, som tillhandahåller onlinevideor och andra tillgångar för att hjälpa utvecklare att bygga AI-färdigheter. Detta täcker tekniker som Microsoft Cognitive Services, som gör det möjligt för utvecklare att integrera intelligenta algoritmer för datorsyn, bearbetning och översättning av naturligt språk i sina produkter och Azure Bot Service.

“AI blir allt viktigare i hur våra produkter och tjänster designas och levereras och det gäller också för våra kunder”, säger Susan Dumais, framstående forskare och biträdande chef för Microsoft Research AI. “I grund och botten är vi alla intresserade av att utveckla talanger som kan bygga, förstå och designa system som har AI som en central komponent.”

Du kan läsa mer om Microsoft Professional Program i AI och anmäla dig till att delta på företagets webbplats.

Bildkredit: Mopic / Shutterstock

0 Shares