Microsoft överträffar Facebook som det falska varumärket # 1

0 Shares

Nätfiskekrok

Phisherfolk älskar att lura människor att tro att de är ett stort varumärke för att få dem att avslöja lösenord eller personuppgifter.

Ny forskning från Vade Secure avslöjar att Microsoft under andra kvartalet i år har ersatt Facebook som det mest förfalskade varumärket. Det sociala nätverket tappar två platser till tredje plats, bakom den fleråriga phishing-favoriten PayPal.

Microsofts sittande befintliga Facebook för topplaceringen, ökad av en 57-procentig ökning av phishing-webbadresser. Med antagandet av Microsoft Office 365 stigande är det tydligt att det har blivit ett viktigt mål för företags phishing-attacker.

PayPal flyttade upp en plats tack vare en 16-procentig ökning av phishing-webbadresser. PayPal har alltid varit ett av phishers mest riktade varumärken och av uppenbara skäl: det är den mest använda onlinebetaltjänsten över hela världen, med mer än 237 miljoner aktiva användare från och med Q1 2018. Det accepteras också av många online-leverantörer världen över, gör PayPal-referenser högt uppskattade.

Facebook tappade två fläckar till tredje plats på hälarna av en nedgång på 54 procent av phishing-webbadresser. Facebook har historiskt varit ett populärt phishing-mål, eftersom konton inte bara innehåller rik konsumentinformation utan de används också för att komma åt många appar och tjänster från tredje part. Facebooks ansträngningar för att öka säkerheten, kanske i kombination med större granskning av plattformen i kölvattnet av Cambridge Analytica-skandalen, ledde till att hackare riktade Facebook mycket mindre under andra kvartalet.

Du kan ta reda på mer på sidan Phishers Favorites på Vade Secure-webbplatsen och se hela topp 25 i bilden nedan.

Vade Secure phishers favoriter

Fotokredit: Ivelin Radkov / Shutterstock

0 Shares