Microsoft pausar alla utom viktiga säkerhetsuppdateringar för Windows 10

0 Shares

Fyrkantig Microsoft-butikslogotyp

Microsoft sätter Windows 10 i coronavirus-låsning. Företaget har meddelat att det från maj bara kommer att släppa säkerhetsuppdateringar för operativsystemet, eftersom det sätter alla valfria uppdateringar på paus.

Nya versioner av Edge har redan lagts på väntan och det är inte förvånande att, mot bakgrund av coronavirus, väljer Microsoft att fokusera sin energi på de uppdateringar som betyder mest. Beslutet innebär att inga fler så kallade “valfria C- och D-utgåvor” kommer att släppas från maj.

Se även:

Det är inte helt klart när lanseringen av dessa uppdateringar kan börja igen, men det är troligt att Microsoft kommer att hålla detta under konstant granskning snarare än att begå ett visst datum under sådana turbulenta och förändrade tider. Men ändringen bör inte orsaka alltför stor oro för användare av Windows 10 eftersom “B-release” -uppdateringar – de viktiga säkerhetsuppdateringarna som skjuts ut på Patch Tuesday – påverkas inte.

Microsoft delade nyheterna i en tweet:

Företaget länkade till ett inlägg i Windows meddelandecenter, där det står:

Tidpunkt för kommande Windows- och C-versioner

Vi har utvärderat situationen för folkhälsan och vi förstår att detta påverkar våra kunder. Som svar på dessa utmaningar prioriterar vi vårt fokus på säkerhetsuppdateringar. Från och med maj 2020 pausar vi alla valfria icke-säkerhetsreleaser (C- och D-uppdateringar) för alla versioner av Windows-klient- och serverprodukter som stöds (Windows 10, version 1909 ner genom Windows Server 2008 SP2).

Det går inte att ändra de månatliga säkerhetsuppdateringarna (B-release – Uppdatera tisdag); dessa fortsätter som planerat för att säkerställa kontinuitet och för att hålla våra kunder skyddade och produktiva.

Bildkredit: Diverse fotografier / Shutterstock

0 Shares