Microsoft plogar 1 miljard dollar i OpenAI-partnerskap

0 Shares

OpenAI och Microsoft

Microsoft investerar 1 miljard dollar i ett flerårigt partnerskap med OpenAI – ett företag som grundades av Elon Musk för tre år sedan.

Partnerskapet kommer att se Microsoft och OpenAI arbeta tillsammans för att bygga nya Azure AI superdatortekniker. Microsoft säger att det kommer att fokusera på att bygga en plattform för att skapa nya AI-tekniker och leverera löftet om artificiell allmän intelligens (AGI).

Se även:

Genom att tillkännage investeringen och partnerskapet säger OpenAI: “Vi samarbetar för att utveckla en hårdvaru- och mjukvaruplattform inom Microsoft Azure som kommer att skala till AGI. Vi kommer tillsammans att utveckla nya Azure AI superdatortekniker, och Microsoft blir vår exklusiva molnleverantör – – så vi kommer att arbeta hårt tillsammans för att ytterligare utöka Microsoft Azures möjligheter i storskaliga AI-system “.

Den säger att artificiell intelligens har utvecklats inom ett antal områden under åren, och AGI är nästa gräns:

En AGI kommer att vara ett system som kan behärska ett studiefält till världsexpertnivå och behärska fler fält än någon människa – som ett verktyg som kombinerar Curie, Turing och Bachs färdigheter. En AGI som arbetar med ett problem skulle kunna se kopplingar över discipliner som ingen människa kunde. Vi vill att AGI ska arbeta med människor för att lösa för närvarande svåråtkomliga tvärvetenskapliga problem, inklusive globala utmaningar som klimatförändringar, prisvärd och högkvalitativ vård och personlig utbildning. Vi tror att dess inverkan borde vara att ge alla ekonomisk frihet att bedriva det de tycker är mest uppfyllande och skapa nya möjligheter för alla våra liv som är ofattbara idag.

Microsoft säger att OpenAI kommer att bli sin favoritpartner för kommersialisering av nya AI-tekniker. Företaget tillägger:

Företagen kommer att fokusera på att bygga en beräkningsplattform i Azure i oöverträffad skala, som kommer att träna och köra alltmer avancerade AI-modeller, inkludera hårdvaruteknik som bygger på Microsofts superdatorteknik och följer de två företagens gemensamma principer om etik och förtroende. Detta kommer att skapa grunden för att framsteg inom AI kan implementeras på ett säkert, säkert och pålitligt sätt och är en kritisk anledning till att företagen valde att samarbeta.

0 Shares