Microsoft Power Fx är ett öppen källkod, programmeringsspråk med låg kod

0 Shares

Färgglada Microsoft-logotyp

Microsoft har meddelat Power Fx, ett nytt programmeringsspråk för öppen källkod. Windows-tillverkaren beskriver det som “ett programmeringsspråk med låg kod för allmänt ändamål baserat på kalkylbladliknande formler”.

Språket kan användas över Microsofts Power Platform, och det faktum att det är baserat på Microsoft Excel innebär att det ska vara omedelbart tillgängligt för ett stort antal människor, även om de inte nödvändigtvis anser sig vara programmerare.

Se även:

Lanseringen av Power Fx har en nära koppling till Microsoft som gör Power Automate Desktop tillgänglig för alla gratis. Språket kommer inte bara att användas i det här arbetsflödesautomatiseringsverktyget utan även på resten av företagets lågkodplattformar.

Huvudansvarig programledare Greg Lindhorst förklarar: “Vi har mycket arbete att göra för att extrahera Power Fx från Power Apps-hemmet där det växte upp. Vi arbetar aktivt för att integrera Power Fx i Microsoft Power Virtual Agents, Microsoft Dataverse och Model- driven Power Apps. Vi använder dessa som våra testbäddar för att få paketen rätt för öppen källkodsdelning “.

Över på GitHub introducerar Microsoft Power Fx genom att säga:

Det är ett starkt skrivet, deklarativt och funktionellt språk, med tvingande logik och tillståndshantering tillgänglig efter behov.

Power Fx startade med Power Apps canvas-appar och det är där du kan uppleva det nu. Vi håller på att extrahera språket från den produkten så att vi kan använda det i fler Microsoft Power Platform-produkter och göra det tillgängligt här för dig att använda.

Mer information om Microsoft Power Fx finns på GitHub och här på en dedikerad blogg. Dokumentation finns här.

Bildkredit: Diverse fotografier / Shutterstock

0 Shares