Microsoft PowerShell Core för Linux nu tillgängligt som Snap

0 Shares

Microsoft är en viktig förespråkare för både Linux och öppen källkod dessa dagar. Detta är en chock för många gamla skolanvändare, men för dem som följer det “nya Microsoft” under Satya Nadellas ledning är det verkligen inte förvånande. Helvete, företaget äger nu GitHub! VD håller ett öppet sinne och är mycket fokuserad på molnet och tjänsterna. Medan Windows fortfarande är viktigt för företaget är det långt ifrån huvudfokus.

Windows-tillverkaren släpper mycket programvara för Linux, till exempel den mycket populära Skype. För många har PowerShell Core visat sig vara ett användbart verktyg och i dag gör Microsoft det tillgängligt som Snap. Om du inte är bekant är en Snap i huvudsak en paketerad version av ett program som enkelt kan installeras på många Linux-distributioner. Många ser det som Linux framtid, eftersom det har potential att minska fragmentering.

“PowerShell Core från Microsoft är nu tillgängligt för Linux som ett Snap. Byggt på .NET Framework, PowerShell är en öppen källkodsbaserad kommandoradsskal och skriptspråk med målet att vara det allestädes närvarande språket för hantering av hybridmolntillgångar. Den är utformad speciellt för systemadministratörer och kraftanvändare för att snabbt automatisera administrationen av flera operativsystem och processerna relaterade till de applikationer som körs på dessa operativsystem, säger Canonical.

LÄS OCH: Anteckningar på Microsoft Windows 10 får stöd för Linux- och Mac-linjeslut

Joey Aiello, programansvarig, PowerShell förklarar, “Snaps är fantastiska eftersom de ger ett enda paketformat som fungerar över många Linux-distributioner, ungefär som hur PowerShell fungerar som en enda automatiseringsplattform över operativsystem. Vi hoppas att våra användare tycker om den förenklade installationen och uppdatera upplevelsen av Snaps lika mycket som vi gör. “

För att installera Microsoft PowerShell Core Snap, riktar du helt enkelt din webbläsare här. Dessutom, om du vill ha det absolut senaste och bästa finns det en officiell förhandsgranskning / betaversion som finns här. För dig som föredrar att använda terminal kan du använda kommandona nedan.

snapinstallera powershell –classic

snapinstallera powershell-förhandsgranskning –classic

Bildkredit: Rose Carson / Shutterstock

0 Shares