Microsoft presenterar IoT-förberedda Windows Collaborative Displays

0 Shares

Microsoft Windows Collaborative Display

I en huvudadress på Computex 2018 introducerade Microsoft en helt ny hårdvaruplattform: Windows Collaboration Displays. Skärmarna är designade för användning i kontor och mötesrum och är beröringskänsliga och kan anslutas till Microsoft Azure Internet of Things rumsligt igenkänning via inbyggda sensorer.

Medan de är tydligt relaterade till Surface Hub har Windows Collaborative Displays en viktig skillnad: du måste tillhandahålla din egen datorhårdvara. Anslut en dator och du har digital whiteboard och presentationsverktyg till en bråkdel av kostnaden – även om prissättningen ännu inte har bekräftats.

Se även:

Windows-samarbetsdisplayer har beskrivits som en “helt ny produktkategori”, men det kan vara lite av en sträcka. Det är i själva verket bara en skärm, om än en med några snygga extrafunktioner. Microsoft producerar inte själva hårdvaran; modeller från Sharp och Avocore kommer att kunna köpas senare i år, men prissättningen har ännu inte avslöjats.

Eftersom skärmarna kommer att byggas av olika företag kommer det att finnas variationer i hårdvaruspecifikationerna. Det kommer nästan säkert att finnas olika storlekar tillgängliga för olika budgetar, och Microsoft visade upp en Sharp-modell som mättes 70 tum och innehöll en konferenskamera.

Förutom att det är multi-touch och stylus-känsligt kan ett fjärrfältmikrofonsystem hittas på skärmarna. Men det är den potential som erbjuds av Microsoft Azure Internet of Things-rumsigenkänningsanslutning som förmodligen är mest intressant. Som Microsoft förklarar kan sensorer bland annat användas för att bestämma temperaturen i ett rum och justera det automatiskt. Systemet kan också kopplas till ett kontors rumsbokningssystem. Microsoft säger:

Dessa nya Azure IoT-funktioner inkluderar relationsmodellering via topologier och ontologier, avancerad sensorbehandling, stöd för fler- eller kapslade hyresgäster och rollbaserad åtkomstkontroll. Funktionerna gör det möjligt för partners att fokusera på innovation på applikationsnivå istället för att bygga från grunden.

Denna funktionalitet i kombination med förmågan att fråga data i ett utrymme – snarare än från olika sensorer – sätter våra partners upp för att bygga repeterbara och skalbara rumsmedvetna lösningar. Partners kan skapa AI-upplevelser som är unikt relevanta på grund av förmågan att korrelera data från hela den digitala och fysiska världen och därigenom låsa upp nya möjligheter att förbättra konsumentupplevelser, skapa nya effektiviteter och förbättra de utrymmen där vi bor.

Du kan förvänta dig att höra mycket mer om Windows Collaborative Display under de kommande månaderna.

0 Shares