Microsoft Q&A lanserar för att ersätta TechNet och MSDN forum

0 Shares

Microsoft qa

Microsoft lanserade en förhandsvisning av Microsoft Q&A, en “global, community-driven plattform för snabba, högkvalitativa tekniska svar” den här veckan.

Microsoft Q&A kommer att ersätta MDSN- och TechNet-forum som IT-proffs och utvecklare använt tidigare för att ställa och svara på frågor.

De gamla forumen “är föråldrade” enligt Microsoft. Företaget skapade Microsofts Q & A-plattform för att skapa en “mer konsekvent upplevelse över plattformar”; tjänsten använder samma användarautentisering som Microsoft Docs och Learn och Microsoft anser att det är en “naturlig förlängning” av dess docs.microsoft.com-tjänst.

Deltagarna drar nytta av förbättrade och “tydligare vägar” mellan dokumentation, innehåll och svar, och moderatorer kommer att ha nya verktyg till sitt förfogande.

Den nya plattformen stöder ett antal nya funktioner och upplevelser, inklusive alternativ för att följa inlägg, eller personer för att få uppdateringar, föreslagna svar när frågor skrivs, bokmärken för innehåll och taggar för att “ställa frågor över produkter och tjänster”.

Microsoft Q&A ersätter inte det (konsumentfokuserade) Microsoft Answers-forumet.

Följande ämnen stöds i förhandsversionen för närvarande:

Azure Active Directory Azure Active Directory Domain Services Azure Active Directory B2C Azure Information Protection Azure DevTest Labs Azure Lab Services Azure Virtual Machines Azure Web Apps Universal Windows Platform Partner Center API

Microsoft planerar att lägga till nya tjänster i listan.

MSDN- och Technet-forum blir skrivskyddade vilket innebär att befintliga användare fortfarande kan se innehåll men alternativ för att ställa frågor eller skapa svar kommer inte att vara tillgängliga framöver.

Microsoft har inte för avsikt att migrera innehåll från de gamla forumen till Microsofts Q & A-webbplats men planerar att använda maskininlärning för att visa (skrivskyddat) innehåll från Technet eller MSDN-forum när användare söker på den nya Q & A-webbplatsen om den första sökningen på Q & A: s databasen returnerar inga resultat.

Användare måste skapa nya profiler på Microsofts Q & A-webbplats eftersom det inte finns något alternativ att fortsätta använda MSDN- eller Technet-forumprofilen. Rykte som erhållits genom att delta i de gamla forumen överförs inte initialt också, men Microsoft avslöjade planer på att införa ett alternativ för att länka den gamla profilen till den nya profilen så att märken och poäng visas i den nya profilen.

Microsoft publicerade vanliga frågor på företagets Docs-webbplats. Företaget hoppas kunna slutföra migrationen i mitten av 2020.

0 Shares