Microsoft retar ett nytt utseende för Office och Microsoft 365

0 Shares

Microsoft 365 redesign

Microsoft har gett oss en snygg inblick i framtiden och visar upp några av de designändringar som kommer till sina Office-appar. Företaget har avslöjat den uppdaterade UX som Microsoft 365-användare kan förvänta sig att se.

Förutom att införa en mer dämpad färgpalett och helt omfamna det flytande designspråket gör Microsoft också några viktiga ändringar i menyfliksområdet. En del av detta handlar om att integrera AI i programvaran så att ett mer flexibelt band kan anpassas till det du gör.

Se även:

Avslöjandena om Microsoft 365-förändringar kommer i ett inlägg från Microsofts vice vd för design och forskning, Jon Friedman. Han säger: “Nästa våg av Microsoft 365 UX-ändringar kommer att gå ännu längre genom att blekna varumärkesfärger från apprubriker och utforska adaptiv kommando. Ett flexibelt band som successivt avslöjar kontextuellt relevanta kommandon vid rätt tidpunkt precis där du behöver dem”.

Du kan få en uppfattning om några av de visuella förändringarna som kommer från bilden ovan, men det handlar om mer än bara en ny färgfärg.

Friedman säger vidare:

Vi kommer att vidareutveckla vår sömlösa, tvärsökta sökning för att få relevant information till dina fingertoppar, och myriad kommande upplevelser kommer att utnyttja Fluid Frameworks. Microsoft 365 kommer att ge Office kraften var du än är, så att du inte behöver avbryta din kreativa process för att öppna ett annat verktyg.

Under hela tiden grundar vi allt vi bygger i djup forskning om nyanserna i uppmärksamhet. Vi får ofta en falsk dikotomi – du är antingen fokuserad och i flöde eller distraherad och oproduktiv – men vi korsar ett brett uppmärksamhetsspektrum samtidigt som vi når våra mål. Vissa stunder kräver långvarig, ihållande koncentration. Andra, som många mobila scenarier, är optimala för mikrotasking. Genom att utforma för flera kognitiva tillstånd minimerar fokuserade upplevelser i hela Microsoft 365-ekosystemet externa distraktioner, minskar självavbrott och hoppstartflöde.

Microsoft 365 redesign

Under de kommande månaderna och åren – inte alla förändringar är precis runt hörnet – Excel kommer att kunna upptäcka formelfel när du skriver, Planner kommer att kunna förutsäga när uppgifter ska slutföras och det kommer att bli stramare integration över Microsoft 365-verktygsserien.

Excel ändras

Friedman också:

Vi kommer också att lägga till fler asynkrona förmågor i hela Microsoft 365 så att du kan ansluta när och hur det fungerar bäst för dig. Detta minskar trötthet i möten, och när du kan använda video i async-scenarier (föreställ dig att kommentera via ett snabbt videosvar) lyser sidorna av dig genom att människor kan förbise i skriftliga chattar eller levande möten med komplex gruppdynamik.

Våra verktyg har länge stött uttryck för dina idéer, men när arbete och liv sammanfaller kanske du vill kommunicera vem du är bortom ett avatarfoto. Från mer konstiga teman och bakgrunder till utforskande UX kring hur någon kan uttrycka sitt kön, sin kultur eller sina hobbyer, vi designar för mer autentiska och inkluderande kontakter mellan människor.

Du kan läsa mer i inlägget på Medium.

0 Shares