Microsoft säger att det kommer att släppa svart skrivbordsfix för alla Windows 7-användare gratis

0 Shares

Microsoft-byggnad i Kalifornien

Vissa Windows 7-användare som installerade KB4534310-uppdateringen fann att deras skrivbord blev svarta. Eftersom operativsystemet nu har nått slutet av sitt liv sa företaget att det bara skulle göra en fix tillgänglig för organisationer som betalar för Windows 7 Extended Security Updates (ESU).

Men Microsoft har ändrat sig. Det står nu att det kommer att göra en korrigering tillgänglig för alla Windows 7-användare och adressera felet som introducerades av den senaste någonsin tillgängliga Windows 7-uppdateringen.

Se även:

Som vi rapporterade häromdagen hade Microsoft redan föreslagit några lösningar för problemet med svart skrivbord. Företaget hade sagt att det arbetade med en fix som skulle släppas nästa månad: “Vi arbetar med en resolution och uppskattar att en lösning kommer att finnas tillgänglig i mitten av februari för organisationer som har köpt Windows 7 Extended Security Updates (ESU)” .

Det är inte klart vad som fick Microsoft att ändra sig, men det betalar inte bara Windows 7-användare som nu får fixen.

Nu läser den kända problemsidan för KB453431-uppdateringen (betonar vår):

Vi arbetar med en resolution och kommer att tillhandahålla en uppdatering i en kommande release, som kommer att släppas till alla kunder som kör Windows 7 och Windows Server 2008 R2 SP1.

I backtracking så här har Microsoft ändrat reglerna något. Företaget hade sagt att det inte skulle göra en korrigering för den nyligen upptäckta Internet Explorer-sårbarheten tillgänglig för icke-betalande Windows 7-användare, och lämna till sådana som 0patch att gå in och hjälpa. Men eftersom Microsoft har ångrat sig i fallet med den svarta skrivbordsfrågan, kommer det att finnas hopp, förväntningar och tryck för företaget att göra detsamma för allvarligare säkerhetsfrågor – men detta skulle utan tvekan göra alla som betalar för Windows 7 Extended Security Updates.

Bildkredit: Walter Cicchetti / Shutterstock

0 Shares