Microsoft säger att iPad är bra för sexåringar, men Surface Go är en ‘riktig dator’

0 Shares

IPad är fortfarande överlägset den mest populära surfplattan, med Apple som säkerställde 34,9 procent marknadsandel i år, upp från 29,9 procent 2017. IPad är en av få surfplattor som har någon form av tillväxt i år – marknaden som en helhet minskade med 13,5 procent under andra kvartalet 2018.

Apples surfplatta är därför det uppenbara målet för alla konkurrerande företag att sikta på, och Microsoft har verkligen gått in i attacken med en ny semesterannons för Surface Go.

Annonsen, som du kan se nedan, innehåller en tioåring som bönfaller sin mormor om att inte köpa en iPad för att det var bra för henne när hon var sex, men nu är hon tio, hon behöver en “riktig dator”, så begär a Surface Gå för att hjälpa henne att vara den “smartaste jag jag kan vara.”

Det är en rolig annons och väl producerad, med en underhållande attack på iPad, vilket tyder på att det är mer en leksak än någonting.

Men i kölvattnet av det katastrofala Windows 10 oktober 2018-uppdateringsdebaklet har attacken stumpats lite. Som en skurk kommentator konstaterar:

Du kommer definitivt att bli smartare om du köper en Surface eftersom du spenderar så mycket tid på att ta reda på hur du felsöker och åtgärdar problem med den direkt!

Vad tycker du om annonsen?

0 Shares