Microsoft säger att nya versioner av Edge är i beredskap för tillfället

0 Shares

Flera Edge-logotyper

Effekterna av coronaviruspandemin är utbredda och varierade över hela teknikvärlden. Streamingvideotjänster har minskat kvaliteten för att underlätta påfrestningarna på internet, stöd för gamla versioner av Windows har utökats och många helt nya biosläpp har piratkopierats tidigare än normalt.

Förutom att försena stödet för Windows 10 version 1709, säger Microsoft också att COVID-19-krisen kommer att påverka utvecklingen av dess Edge-webbläsare. Det betyder att Edge 80 är den sista stabila byggnaden vi kommer att se ett tag.

Se även:

Microsoft är uppenbarligen inte ensamma om att finna att den självisolering, karantän och hemarbete som orsakas av coronavirus påverkar produktiviteten. Tillkännagivandet kommer som en liten överraskning, eftersom Google sa att det pausar uppdateringar av Chrome och Chrome OS, och Edge är nu baserad på Chromium-motorn

Microsofts tillkännagivande föregicks av en från Google, där utvecklare delade i en tweet:

Det tog inte lång tid för Edge-utvecklare att följa efter:

Kyle Pflug från Microsoft Edge-teamet skrev också ett blogginlägg som förklarade situationen:

Mot bakgrund av nuvarande globala förhållanden pausar Microsoft Edge-teamet uppdateringar av den stabila kanalen för Microsoft Edge. Detta innebär att Microsoft Edge 81 inte kommer att marknadsföras till Stabil förrän vi återupptar dessa uppdateringar.

Vi gör att denna förändring överensstämmer med Chromium-projektet, som nyligen meddelade en liknande paus på grund av justerade scheman, och av en önskan att minimera ytterligare påverkan på webbutvecklare och organisationer som påverkas på samma sätt.

Vi kommer att fortsätta leverera säkerhets- och stabilitetsuppdateringar till Microsoft Edge 80. Förhandsgranska kanaler (Canary, Dev och Beta) fortsätter att uppdatera enligt deras vanliga schema.

Det är svårt att säga när utvecklarscheman kommer att återgå till det normala, men under överskådlig framtid bör du nog inte förvänta dig något annat än säkerhetsuppdateringar.

0 Shares