Microsoft säger att Windows Subsystem för Linux-kärnuppdateringar kommer att levereras via Windows Update

0 Shares

Microsofts logotyp

Microsoft har meddelat att inte bara Windows Subsystem för Linux – eller WSL 2 som det också kallas – snart kommer att vara allmänt tillgängligt i Windows 10 version 2004, utan också att Linux-kärnan kommer att uppdateras genom Windows Update.

Den nya metoden kommer när Microsoft tar bort Linux-kärnan från Windows OS-avbildningen. Förändringen av uppdateringsleverans gör det möjligt för Microsoft att driva ut uppdateringar snabbare än tidigare, och eliminerar behovet av användarinteraktion.

Se även:

Microsoft säger att en av anledningarna till att det gör ändringen av uppdateringsprocessen är att det gör det möjligt för människor att se till att deras Linux-kärna hålls uppdaterad utan att behöva tänka på det. Men denna förändring sker inte direkt. Företaget säger att människor på Windows Insiders långsam ring kommer att behöva installera kärnan manuellt för nu, men Windows Update tar över om några månader.

Skriva om uppdatering av WSL 2, säger Microsoft i ett blogginlägg:

Vårt slutmål är att denna förändring ska vara sömlös, där din Linux-kärna hålls uppdaterad utan att du behöver tänka på det. Som standard hanteras detta helt av Windows, precis som vanliga uppdateringar på din maskin. Insidan av den första versionen av Windows 10, version 2004, och i den senaste Windows Insiders långsamma ringförhandsgranskningsversionen måste du tillfälligt installera Linux-kärnan manuellt och kommer att få en uppdatering om några månader som kommer att lägga till automatiska installations- och servicefunktioner . Vi har gjort den här ändringen nu och kommer att ha en korrigeringsfil senare för att säkerställa att alla användare i den första allmänna versionen av WSL2 kommer att få service via denna dynamiska modell, och ingen kommer att lämnas i mittläge med det tidigare systemet.

Tills automatisk uppdatering är aktiverad kan du ta tag i WSL2 Linux-kärnan från Microsofts webbplats.

Bildkredit: Vladimir Arndt / Shutterstock

0 Shares