Microsoft säger Windows 10 oktober 2018 Uppdatering nu helt tillgänglig för “avancerade användare”

0 Shares

De många problemen som är relaterade till Windows 10 oktober 2018-uppdateringen är välkända. Strax efter att den ursprungligen släpptes, tillbaka i oktober, började rapporter att filtrera igenom att OS-uppdateringen raderade användarfiler. Microsoft drog uppdateringen och släppte sedan en fixversion på nytt sex veckor senare, men ytterligare problem uppstod.

Microsoft föreslog vid den tiden – som det alltid gör – att användare väntar tills de erbjuds uppdateringen innan de installeras, men säger nu att den är helt tillgänglig för avancerade användare. Men vad är en “avancerad användare” i detta sammanhang?

Meddelande om bredare tillgänglighet säger Microsoft:

Utrullningsstatus den 17 december 2018: Windows 10, version 1809, är nu fullt tillgängligt för avancerade användare som manuellt väljer “Sök efter uppdateringar” via Windows Update.

Så om du väljer att själv söka efter en uppdatering betraktas du som en avancerad användare och detta kan ha den extra bieffekten att förhandsgranskning av uppdateringar – det vill säga uppdateringar som fortfarande testas – kan också installeras. Detta är något som Microsoft avslöjade här.

Så ska du själv installera uppdateringen från oktober 2018? Antagligen inte. Uppdateringen kommer att rulla ut till enheter automatiskt i sinom tid, så du kan lika gärna vänta tills den erbjuds, speciellt om du inte vill riskera att serveras pre-release-programvara samtidigt.

Om din enhet för närvarande är en av de som blockeras från att ta emot uppdateringen från oktober 2018 på grund av kompatibilitetsproblem, fortsätter den väntan ändå, eftersom du inte kan ladda ner den nya versionen via Windows Update.

0 Shares