Microsoft sägs arbeta med en billig Surface-surfplatta för att konkurrera med iPad

0 Shares

Fyrkantig Microsoft-butikslogotyp

Inte vill bli överträffad av Apple, Microsoft planerar enligt uppgift att släppa en billig Surface-surfplatta senare i år.

Sagt att mäta 10 tum och med en prislapp på cirka $ 400, kommer budgetytan att behålla den välbekanta kickstand som finns på Pro-syskonet och kommer att tävla direkt med iPad. Detta är inte en omkörning av Surface RT, eftersom fullblåst Windows stöds.

Se även:

Enligt en Bloomberg-rapport har den kommande enheten en fullständig redesign, inklusive rundade hörn för att skilja den från Surface Pro. Med ledningen från ett ökande antal smartphones har den billiga Surface också en USB-C-port för laddning och synkronisering.

Bloombergs källor säger att Intel kommer att tillhandahålla både processor och grafikchips, och indikerar att Surface kommer att vara 20 procent lättare än storebror. Batteriets livslängd sägs vara cirka 4 timmar mindre än en Surface Pro – så cirka 9 och en halv timme.

Liksom Surface Pro kommer den billigare Surface utan tangentbordskåpa, men billigare versioner av dessa – och styli – kommer också att finnas tillgängliga. Tabletterna kommer att köra Windows 10 Pro och flera modeller är planerade, inklusive 64 GB, 128 GB och modeller med LTE-anslutning.

Bildkredit: Diverse fotografier / Shutterstock

0 Shares