Microsoft säljer 1,1 miljoner Surface-enheter under första kvartalet 2016

0 Shares

yta_pro_4_trade_in

Två-i-ett- och proffs-enheter har tjänat sina leverantörer högre intäkter och lyckats stabilisera genomsnittliga försäljningspriser, säger en ny rapport från Strategy Analytics.

Rapporten, med titeln “Global Tablet Vendor & OS, Unit & Value Market Share by Region: Q1 2016”, säger att Microsoft och Apple sålde mer än en miljon av sina rapporter förra kvartalet.

Dessutom har de flesta mobil-först- och smarttelefonleverantörerna nu pro-skivor med ett valfritt tangentbord eller 2-i-1-surfplattor i lager för att “minska den ökande efterfrågan på dessa konvergerade datorenheter”.

Och här var jag och tänkte att tablettmarknaden var klar för. Jag antar att det fortfarande finns utrymme för kannibalisering.

Sammanfattande marknaden säger rapporten att vitlåda-leverantörer levererade totalt 13,3 miljoner surfplattor till ett värde av 750 miljoner dollar under första kvartalet 2016. Microsoft ensam har sålt mycket mindre, “bara” 1,1 miljoner, men tjänat mer, 950 miljoner dollar. tack vare enheter av högre kvalitet som kostar mer.

Trots att 64 procent av alla surfplattor levererades under första kvartalet 2016 har Android-surfplattor bara 41 procent av aktien, vilket framhäver hur stark Apple är på den här marknaden.

Den amerikanska datorjätten tog 39 procent av tablettintäkterna i detta kvartal, vilket nästan fördubblade sin marknadsandel på 22 procent.

“Microsoft förtjänar heder för att ha populariserat kategorin för proffsskivor, kännetecknad av en förstklassig surfplatta med PC-bearbetningskraft, med ett valfritt tangentbord för att ytterligare öka intäkterna och vinsten. I kombination med framgången med Windows 10 lanserar många fler OEM-partners Surface kloner till lägre prispunkter för att få en andel av detta lukrativa, växande segment “, säger Peter King, servicechef, Tablet & Touchscreen Strategies-tjänsten.

“Även om det inte fick status för första gången, har Apple nu två nivåer av skivor för att delta i kannibaliseringen av PC- och surfplattmarknaderna, till förbättring av iPad ASP: er (genomsnittliga försäljningspriser)”.

Publicerad under licens från ITProPortal.com, en publikation för Net Communities Ltd. Alla rättigheter förbehållna.

0 Shares