Microsoft samarbetar med Special Olympics för Xbox-turnering

0 Shares

Special Olympics är en underbar organisation som gör det möjligt för personer med intellektuella funktionshinder att tävla mot varandra och vinna medaljer. Även om det främjar hälsa, fitness och kamratskap, lyfter det också fram att alla människor förtjänar rätten att tävla. Det är väldigt inspirerande saker, folkens.

Idag meddelar Microsoft att de har samarbetat med Special Olympics för en helt ny Xbox-spelturnering. Det är inte första gången som Windows-tillverkaren arbetar med organisationen. För denna turnering parar Microsoft ihop två spelare till ett lag – en med en intellektuell funktionsnedsättning och en utan. Lag kommer sedan att möta dem genom att spela Forza Motorsport 7 – ett racingspel publicerat av Microsoft Studios.

“På Microsoft tror vi att spel är för alla, så vi är stolta över att testa den första spelturneringen vid Special Olympics USA-spel i sommar. Konkurrenskraftigt videospel åtnjuter spelare runt om i världen, och vårt mål med denna pilotturnering är att utmana förspänningar och uppdelningsbarriärer samtidigt som de ger en spelarupplevelse och ger en rolig upplevelse, säger Phil Spencer, spelchef för Microsoft.

LÄS OCH: Linksys WRT32XB dual-band AC3200 Xbox One trådlös spelrouter nu tillgänglig

Beth Knox, VD och koncernchef för Special Olympics USA Games 2018 förklarar: “Många av våra idrottare är ivriga spelare och forskning tyder på att spela videospel kan potentiellt öka kognitiva och motoriska färdigheter hos personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Vi är glada över att samarbeta med Xbox för ta med den första videospelturneringen någonsin till USA Games. Vi hoppas att alla kommer ut och stöder konkurrenterna i detta pilotevenemang. “

Om du eller någon du känner är intellektuellt handikappad och vill tävla, är jag ledsen att säga att det är för sent att komma in. Microsoft har redan haft kvalmatcher och åtta lag har valts ut. Tack och lov kan alla delta som en åskådare, i alla fall. För att inte tala om, Microsoft kommer att ha många Forza Motorsport 7-spelstationer utspridda vid evenemanget, så alla kan turas om att spela spelet – även om de inte deltar i tävlingen.

Om du vill delta på Xbox Gaming-turneringen vid Special Olympics USA-spel 2018 kommer den att hållas den 2 juli från 13:00 till 16:00 PT i Seattle. Det kommer fysiskt att äga rum vid University of Washington Husky Union Building, men det är ännu inte klart om det också kommer att streamas online.

Fotokredit: dominika zarzycka / Shutterstock

0 Shares