Microsoft satsar på Office-webbappar på Edge-användare

0 Shares

Microsoft Edge på bärbar dator och smartphone

Microsoft är inte främmande för att använda Windows och annan programvara för att marknadsföra fler av sina egna appar och tjänster. Det senaste sättet som företaget gör är via Edge.

Anklagelser om att använda sina produkter som ett reklamverktyg eller som ett medel för att tvinga produkter till användare är inget nytt för Windows-tillverkaren, och företagets senaste drag med Edge gör inget för att skaka av dem. Det har visat sig att webbläsaren installerar Microsoft Office-webbappar utan att fråga om tillstånd.

Se även:

Det verkar inte – för tillfället, åtminstone – att detta är något som händer för alla användare av Microsoft Edge, men istället är det för närvarande begränsat till Windows Insiders som kör den senaste versionen av förhandsgranskningen. Den oinbjudna installationen av Office PWAs (progressiva webbappar) verkar vara något som Microsoft bara testar, och det har jämförts med hur Google har gjort med sina egna Docs, Sheets och Slides-appar i Chrome.

Taktiken Microsoft har tagit innebär att förutom att installera appen under Edge-webbläsaren, läggs genvägar till till Start-menyn. Det är möjligt att ta bort PWA om du inte vill ha dem, men många kommer att känna att det inte är meningen. om folk ville ha apparna kunde de ha installerat dem manuellt, snarare än att ta motsatt tillvägagångssätt och behöva ta bort oönskade objekt.

Om du har märkt ankomsten av Microsoft Office PWAs till din dator och du vill bli av med dem, här är vad du behöver göra:

    Öppna inställningar från Start meny Gå till Appar och klicka på Program och funktioner länk till höger I kontrollpanelens applet som visas kan du välja vilken PWA som du vill ta bort och klicka på Avinstallera knapp

Bildkredit: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock

0 Shares