Microsoft Security Intelligence rapporterar om felaktig information om coronavirus (COVID-19) sprids

0 Shares

Coronavirus

Coronavirus, eller COVID-19 som det också kallas, spelar förödelse med världen. Globalt finns det över 1,5 miljoner fall och knappt 100 000 dödsfall hittills. Även om åtgärder är på plats kommer det att bli en tuff resa under en längre tid.

Inte hjälper är desinformationen som används för att bluffa människor som har viruset eller är rädda för det. De flesta är befintliga bedrägerier som återanvänds för en ny rädsla.

Microsoft twittrade:

Vår hotinformation visar att COVID-19-tema hot är regummierade av befintliga attacker något förändrade för att knyta till pandemin. Vi ser en förändring av beten, inte en kraftig ökning av attacker. Vi övervakar och svarar aktivt på denna fokusförskjutning.

I ett blogginlägg skrev Redmond-företaget “Våra inkorgar, mobilvarningar, TV-apparater och nyheter är alla COVID-19 hela tiden. Det är överväldigande och angripare vet det. De vet att många klickar utan att titta eftersom stressnivåerna är höga och de utnyttjar det. Därför ser vi en ökning av framgången för phishing och socialteknikattacker. Angripare har inte plötsligt fler resurser som de avledar för att lura användare utan istället vrider de sina befintliga infrastruktur, som ransomware, nätfiske och andra verktyg för leverans av skadlig kod, för att inkludera COVID-19-nyckelord som får oss att klicka. När vi klickar kan de infiltrera våra inkorgar, stjäla våra referenser, dela mer skadliga länkar med kollegor över samarbetsverktyg ligga i väntan på att stjäla information som ger dem den största utbetalningen. “

Saker är tillräckligt dåliga utan att oroa sig också för denna typ av hot. Det skulle vara trevligt om skurkarna hade anständighet att lämna oss ensamma under en kris. Men tyvärr kommer det inte att hända.

Den kanske mest farliga varningen kommer från New Yorks guvernör Andrew Cuomo i denna tweet:

Spanska influensan 1918 slog i tre vågor. Vi är bara i den första vågen. Vi kan inte anta att eftersom vi ser några positiva tecken kommer detta snart att vara över eller att ytterligare vågor inte kommer att slå. NYS kommer inte att underskatta denna fiende.

Bildkredit: ljuskälla / insättningsfoton

0 Shares