Microsoft skickar Skype classic till programkyrkogården i november

0 Shares

Skype Classic-dödsfallet (eller Skype 7.0 om du föredrar det) rapporterades för ett antal veckor sedan, men efter ilska och känslomässiga utsläpp från användarna sa Microsoft att det skulle (något) förlänga sitt liv. Nu har företaget avslöjat de nya genomförandedagen.

Datum är plural eftersom avlivningen av Skype classic kommer att bli en tvåstegsprocess. Skrivbordsversionen är först för huggen den 1 november, och mobilversionerna följer lite senare.

Se även:

Medan skrivbords- och mobilversionerna av Skype classic inte dödas så att de kommer att vara oanvändbara, efter 1 respektive 15 november, kommer de inte längre att stödjas och kommer inte längre att få uppdateringar.

Microsoft har inte angett när – eller om – den äldre versionen av Skype slutar fungera helt.

I en uppdatering av det ursprungliga blogginlägget som användes för att meddela solnedgången säger Microsoft:

Vi fortsätter att arbeta med dina mest efterfrågade funktioner. Nyligen lanserade vi samtalsinspelning och har börjat rulla ut möjligheten att söka i en konversation. Du kommer snart att kunna lägga till telefonnummer till befintliga kontakter, ha mer kontroll över din tillgänglighetsstatus och mer. När vi fortsätter att fokusera på och förbättra Skype version 8 kommer support för Skype version 7 och nedan att sluta den 1 november 2018 på stationära enheter och 15 november 2018 på mobila enheter och surfplattor. Även om du kanske kan använda äldre versioner en stund rekommenderar vi att du uppdaterar idag för att undvika avbrott.

Bildkredit: Siarhei Dzmitryienka / Shutterstock

0 Shares