Microsoft släpper actionfyllda Windows 10 20H1 Build 18963

0 Shares

Microsoft är upptagen med att lansera nya Windows 10 20H1-byggnader varje vecka. Bygg 18956, släppt för nio dagar sedan, introducerade några förbättringar av nätverk och aviseringar.

Dagens nya flyg, Build 18963, ger uppdateringar till Aktivitetshanteraren, Virtuella skrivbord, Valfria funktioner i Inställningar, Anteckningar, kontoprofiler och Windows-sökning.

Task Manager-förbättringen kommer i form av stöd för GPU-temperaturövervakning. Välj fliken Prestanda och om du har ett dedikerat grafikkort kan du se dess aktuella temperatur.

I den här versionen kan du nu byta namn på virtuella skrivbord. Detta är en av de ändringar som emellertid endast erbjuds till 50 procent av Insiders. Du kanske har tur, kanske inte.

Sidan Valfria funktioner i Inställningar (Inställningar> Appar och funktioner> Valfria funktioner) har genomgått ett antal förbättringar av användbarheten (ja, för 50 procent av Insiders ändå). Ändringarna inkluderar:

Flera val: Du kan nu välja och installera flera valfria funktioner samtidigt.

Bättre listhantering: Du kan nu söka igenom listor med valfria funktioner och sortera dem efter namn, storlek och installationsdatum.

Mer användbar information: Du kan nu se installationsdatumet för varje valfri funktion i listan “Installerade funktioner”. Microsoft har också lagt till funktionsberoende i beskrivningen av varje valfri funktion i listan över funktioner som är tillgängliga för installation.

Enklare sidnavigering: Visa status för dina senaste installationer / avinstallationer / avbokningar direkt på huvudsidan i avsnittet “Senaste åtgärder”. Du kan nu lägga till valfria funktioner och visa din historik via popup-dialoger, så att du aldrig behöver navigera bort från huvudsidan

Musinställningar får en markörhastighetspost (gå till Inställningar> Enheter> Mus) och Anteckningar kan nu uppdateras via Microsoft Store.

Om du väljer att ändra din Windows-kontobild är processen mer konsekvent från denna version.

    Öppna “Din information” i Windows-inställningarna genom att trycka på Windows-tangenten och skriva “Din information” och välja “Din kontoinformation.” Använd alternativen i ‘Skapa din bild’ för att välja en ny bild till ditt konto. Kontrollera om din bild har uppdaterats i Windows och på de webbplatser och appar du använder.

Slutligen har det gjorts några förbättringar av Windows Search, inklusive förbättrad stavningskorrigering för appar och inställningar, och tips för att förbättra bästa matchresultat.

Andra ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem där nätverksstatusen visar att du inte var ansluten när du var ansluten via mobil eller Ethernet, även om du lyckades använda nätverket. Åtgärdade ett problem som resulterade i att kandidatvalet i förutsägelsekandidatfönstret för den japanska IME ibland inte matchade kompositionsträngen. Åtgärdade ett problem där kandidatvalet via siffertangenterna för den nya förenklade kinesiska IME inte matchade kompositionsträngen. Fixade ett problem som påverkade skrivhastigheten över fjärrskrivbordet. Åtgärdade ett problem där, när man använder emoji-panelen på vissa platser med ett östasiatiskt språk aktivt, stängs det automatiskt efter att ha angett en enda emoji även om alternativet att hålla det öppet var aktiverat. Åtgärdade ett problem där att skriva en mycket lång sträng med det vietnamesiska Telex-tangentbordet utan att begå kan leda till att den underliggande appen kraschar. Åtgärdade ett senaste problem där pek-tangentbordet skrev in en period när du trycker på mellanslagstangenten när du skriver på koreanska. Åtgärdade ett problem där, om grupppolicyn Tillåt inmatning av personal var inställd på inaktiverad, sökningen skulle krascha. Åtgärdade ett problem som resulterade i att sökning inte gav resultat efter att du kopplat från internet när du använder ett lokalt konto. Åtgärdade ett problem som kan leda till att sökrutan blir osynlig i aktivitetsfältet om du öppnade Start-menyn medan det fanns en uppdatering i väntan på ditt system. Fixade ett problem för dem som använder den nya Cortana-upplevelsen, där WIN + C inte tog upp Cortana. Åtgärdade ett problem som resulterade i att iCloud-kalendrar inte synkroniserades med Kalender-appen. För att hjälpa till att minska diskavtrycket flyttar Microsoft Connect-appen till att nu vara tillgänglig som en valfri funktion som kan laddas ner i Inställningar. Åtgärdade ett problem som resulterade i att Windows Hello inte kunde ställas in i Inställningar i senaste byggnader. Åtgärdade en ny fråga där om ljudinställningarna var öppna och du använde hårdvaruvolymknapparna på din dator för att uppdatera volymen, kanske inte huvudvolymreglaget i Inställningar är synkroniserat med det aktuella värdet. Åtgärdade ett problem som resulterade i att listrutan Grafikinställningar för Microsoft Store-appar var tomma. Åtgärdade ett problem som påverkade tillförlitligheten för Snip & Sketch-inspelning i senaste byggnader.

Kända problem är:

Insiders kan märka ett nytt alternativ för “nedladdning av molnet” i Windows Recovery Environment (WinRE) under “Återställ den här datorn”. Den här funktionen fungerar inte riktigt än. Microsoft kommer att meddela dig när det är så att du kan prova det! Det har varit ett problem med äldre versioner av anti-cheat-programvara som används med spel där efter uppdatering till de senaste 19H1 Insider Preview-byggnaderna kan orsaka kraschar på datorer. Microsoft arbetar med partners för att få sin programvara uppdaterad med en fix, och de flesta spel har släppt korrigeringar för att förhindra att datorer upplever problemet. För att minimera risken att stöta på det här problemet, se till att du kör den senaste versionen av dina spel innan du försöker uppdatera operativsystemet. Vissa Realtek SD-kortläsare fungerar inte korrekt. Microsoft undersöker rapporter om att knapparna minimera, maximera och stäng titelraden inte fungerar för vissa appar. Om du använder en påverkad app bör Alt + F4 fungera som förväntat för att stänga appen om det behövs.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares