Microsoft släpper äntligen den illaluktande turden som är Windows 10 oktober 2018 Update

0 Shares

Jag är ledsen att jag talade så rakt på, men Windows 10 är en illaluktande turd. Vid ett tillfälle kände jag att det hade mycket potential, men genom åren har jag sett dess kvalitet ta en massiv nosdyk. Microsoft har begått varumärkesmord själv många gånger under sin långa livstid, men den här gången känns det annorlunda. Oavsett vad Satya Nadella tycker om tjänster och molnet är Windows fortfarande företagets kronjuvel – för operativsystemet att ha fallit hittills är en tragedi.

Varför är Windows 10 skräp? Tja, det har fortfarande ett schizofrens användargränssnitt med dumma brickor och två inställningsmenyer (slå samman med Kontrollpanelen redan!). För att inte tala om det, det är en integritetsmardröm med sin kränkande telemetri. Även om du kan hantera de ovan nämnda bristerna har det sedan blivit alltmer mycket sämre med uppdateringen från oktober 2018 – det började radera användarfiler och förlora möjligheten att associera filtyper till vissa appar. Dess mycket skadade aktiveringsschema har också misslyckats. Ja, vad som borde vara ett moget operativsystem 2018 kan inte ens göra grunderna. Suck.

LÄS OCH: Windows 10 oktober 2018 Uppdatering bryter Microsoft Edge och Windows Store-appar för vissa användare

I slutändan tvingades Microsoft att stoppa den buggy oktober 2018-uppdateringen som orsakade denna kaos, men idag återupptar den lanseringen – förhoppningsvis med färre buggar. Företaget gjorde detta tillkännagivande i ett nytt blogginlägg skrivet av John Cable, chef för programhantering, Windows-service och leverans.

I början av oktober pausade vi lanseringen av Windows 10 oktober 2018-uppdateringen när vi undersökte isolerade rapporter om användare som saknade filer efter uppdatering. Vi tar alla fall av dataförlust på allvar, och som jag noterade den 9 oktober har vi noggrant undersökt och löst alla relaterade problem.

Förutom omfattande intern validering har vi tagit oss tid att noga övervaka feedback och diagnostikdata från våra Windows Insiders och från miljontals enheter i Windows 10 oktober-uppdateringen, och vi har inga ytterligare bevis för dataförlust. Baserat på denna information börjar vi idag omsläppandet av oktoberuppdateringen genom att göra den tillgänglig via media och för avancerade användare som söker manuellt efter uppdateringar.

Cable delar vidare en ny plan för att sakta ner lanseringen.

Medan apriluppdateringen hade den snabbaste uppdateringshastigheten för Windows 10, tar vi ett mer uppmätt tillvägagångssätt med oktoberuppdateringen och saktar ner lanseringen för att mer noggrant studera enhetshälsodata. Vi kommer att erbjuda oktoberuppdateringen till användare via Windows Update när data visar att din enhet är klar och du kommer att få en fantastisk upplevelse. Om vi ​​upptäcker att din enhet kan ha ett problem, till exempel en programkompatibilitet, installerar vi inte uppdateringen förrän problemet har lösts, även om du “Sök efter uppdateringar”.

I ett separat långt nytt blogginlägg skrivet av Michael Fortin, Corporate Vive VD för Windows, försöker Microsoft förklara sina brister. Jag uppmanar dig att läsa den fullständigt här.

Skrattande hävdar väven att Microsoft lyssnar på användarens feedback. Nej, jag skojar inte. Du kan läsa det nedan.

Vår inställning till produktkvalitet börjar med att lyssna på kunder och representera deras feedback i alla aspekter av vår utvecklingsprocess. För det första investerar vi i feedback från kund- och partnerplanering för att hjälpa oss att forma och inrama våra produktspecifikationer, inklusive att definiera både erforderliga test och framgångsmått. Vi använder en mängd olika automatiserade testprocesser när vi utvecklar funktioner, så att vi snabbt kan upptäcka och rätta till problem. Vi vill regelbundet ta itu med luckor i tester och hitta dem ofta baserat på våra interna erfarenheter och problem som vi noterar med våra insiders. Denna serie automatiska tester växer över tiden. De mest grundläggande av dessa tester måste passera för att funktioner och kod ska “integreras” i Windows-huvudbyggnaden som så småningom kommer att skickas till kunder. I en framtida blogg kommer vi att beskriva de omfattande tester vi gör internt, men det är säkert att säga att testning är en viktig del av att leverera Windows.

Här är affären, folkens. Microsoft kan hävda att de respekterar kundfeedback, men verkligheten är att den till stor del ignorerade och förbises varningar om den stora filborttagningsfelet som orsakade så många huvudvärk och hjärtslag. Medlemmar av dess “Insiders Program” som Betatestar gratis (obetalt arbete) försökte varna Microsoft, men deras varningar föll på döva öron. Som ett resultat förlorade människor viktiga uppgifter, inklusive värdefulla familjefoton – tragiskt.

Som du kan förvänta dig, som ett resultat av det initiala Windows 10 oktober 2018-uppdateringsfelet, tvingas Fortin utfärda ett företags-tal-löfte för att förbättra.

Vi arbetar på många fronter för att säkerställa att våra kunder får den bästa och säkraste upplevelsen på Windows. Även om vi ser positiva trender hör vi också tydligt rösterna från våra användare som står inför frustrerande problem, och vi lovar att göra mer. Vi kommer att öka vårt försök att förbättra vår förmåga att förebygga problem och vår förmåga att svara snabbt och öppet när problem uppstår. Vi har för avsikt att utnyttja alla verktyg vi har idag och fokusera på ny kvalitetsfokuserad innovation inom produktdesign, utveckling, validering och leverans. Vi ser fram emot att dela mer om vårt synsätt på kvalitet och framväxande kvalitetsfokuserad innovation i framtida tjänster.

Vet du vad, Microsoft? Visa, berätta inte. Håll dina löften om förbättrade ansträngningar för dig själv – de är bara ord just nu. Vill du vinna tillbaka de kunder du skadade så illa? Gör Windows 10 mindre av en turd och börja konsekvent släppa operativsystemuppdateringar som inte tar bort filer och orsakar andra felaktiga fel. Och fan, kanske gå tillbaka till faktiskt betalande anställda att betatesta Windows – konsumenter ska inte vara dina marsvin.

LÄS OCH: Nya Zeeland väljer Google Chromebooks framför Microsoft Windows 10 för utbildning

Kommer du att installera uppdateringen av Windows 10 oktober 2018 när den blir tillgänglig för din dator? Kan du lita på det? Kommer du istället att köpa en Linux-baserad dator? Snälla berätta för mig i kommentarerna nedan.

Fotokredit: jurgenfr / Shutterstock

0 Shares