Microsoft släpper av misstag intern Windows 10 förhandsgranskningsbyggnad med ny Start-meny och inga Live Tiles

0 Shares

Microsoft har oavsiktligt släppt Windows 10 Build 18947 till alla Insiders, inklusive de på Slow och Release Preview-ringarna. Man trodde ursprungligen att det bara rullade ut till 32-bitars enheter, men det verkar inte vara fallet. Denna version har inte genomgått korrekt testning, så det kan orsaka problem om den installeras.

Microsoft säger att det “undersöker” läckan, men under tiden, om du är en Insider och du inte vill ha den här byggnaden, se till att avvisa den när den dyker upp. Nybyggnaden, som tydligen var avsedd för intern Xbox-utveckling, har dock en intressant ny funktion som kan locka dig att installera den – en Start-meny utan Live Tiles.

SE ÄVEN:

Det här är inte första gången som Microsoft av misstag släppte en buggy förhandsgranskning av Windows 10 Insider till användare. För två år sedan lyckades Build 16212 fly ut i naturen – slog snabb, långsam, Release Preview och Produktionsringar – vilket orsakade kaos. Microsoft föreslog “tidsresor” som en lösning för den byggnaden.

Förhoppningsvis blir den här inte lika problematisk.

Microsoft har testat en Start-meny utan Live Tiles internt, men den nya designen är uppenbarligen inte avsedd för extern testning just nu. Man tror att det här kan vara så att Start-menyn ser ut på det kommande Windows Lite OS.

NTAuthority visar hur den nya Start ser ut i surfplatteläge. Ganska intetsägande.

Förutom menyn finns det också ett nytt GIF-sökverktyg i den här byggnaden som du kan komma åt från emoji-plockaren.

Har du installerat det? Låt oss veta i kommentarerna.

Bildkredit: NTAuthority

0 Shares