Microsoft släpper de första PowerToys-verktygen för Windows 10 – FancyZones and Shortcut Guide

0 Shares

Starta om PowerToys

Det har gått lite sedan nyheterna bröt ut att Microsoft tog tillbaka PowerToys för Windows 10 men fyra månader senare har företaget hållit sitt ord.

Microsoft har precis släppt den första förhandsgranskningen av PowerToys, och du kan ladda ner två nya verktyg just nu. Att sparka igång är FancyZones, en fönsterhanterare som avsevärt förbättrar fönstersnäppning för förbättrad produktivitet, och Genvägsguide, som använder ett skärmöverlägg för att avslöja kortkommandon du kan använda vid varje given tidpunkt. Tyvärr finns det dock ingen TweakUI för Windows 10.

Till skillnad från den ursprungliga versionen av PowerToys finns den här gången alla inställningar för enskilda verktyg i ett enda gränssnitt. För närvarande visas bara FancyZones och Shortcut Guide, men den här listan kommer att växa med framtida uppdateringar.

Genvägsguide är ett enkelt verktyg men ett fantastiskt verktyg. När verktyget är aktiverat, om du håller ner Windows-tangenten en sekund, kommer alla tillgängliga tangentbordsgenvägar som du kan använda att visas alltför – ett utmärkt sätt att lära sig tidsbesparande knep.

Men FancyZones är mer intressant. Verktyget låter dig inte bara fästa fönster i olika arrangemang för att förbättra din produktivitet och arbetsflöde, det gör det också möjligt att spara och återställa dem för framtida användning. Tänk på det som att fönstret knäpps på steroider. Lysande grejer.

För hjälp med att komma igång med FancyZones, kolla in den här introduktionsvideon:

Släppet av PowerToys möttes med ivrig spänning efter Microsofts tillkännagivande på Twitter:

Microsoft säger att det har blåst bort av reaktionen på PowerToys och är ivriga för utvecklare att skapa egna verktyg. Företaget säger:

När PowerToys-projektet tillkännagavs i våras trodde vi inte att mottagningen skulle vara lika entusiastisk som den har varit. Projektet startade med bara en tom repo, med en färdplan och en plats för kraftanvändare att ge förslag och idéer. Men över 4000 användare spelade repo och visade ett stort intresse för projektet. Med tanke på denna entusiasm förväntar vi oss att många utvecklare vill bidra till PowerToys, och vi har sett till att dokumentationen, projektarkitekturen och verktygen är redo för samhället att dyka in.

Innan du börjar är det värt att läsa riktlinjer för bidrag för projektet. Därefter bör du läsa avsnittet “Guidance Developer” i PowerToys readme, som har en länk till den nya PowerToys-verktyget Visual Studio-mall. Varje verktyg är en .dll, som laddas av PowerToys runtime och varje verktyg kan ge inställningar till PowerToys inställningsram med en JSON-blob. Inställningsgränssnittet tar denna JSON och skapar automatiskt ett inställningsgränssnitt för verktyget. Mer information om inställningsformat finns i Specifikationer för inställningar.

Du kan ladda ner PowerToys-installationsprogrammet från GitHub.

0 Shares