Microsoft släpper en fix för Outlook-kraschar efter att en problematisk uppdatering orsakar problem för många användare

0 Shares

Microsoft-byggnad i Kalifornien

Microsofts meritlista med uppdateringar för Windows har varit lite vacklande för sent, med många uppdateringar som introducerar problem eller skapar fler problem än de fixar. Men det verkar som att det inte bara är det berömda operativsystemet som är jinxed – Outlook är också.

Efter rapporter från användare om att Outlook-skrivbordsappen kraschade med ett 0xc0000005-fel inledde Microsoft en utredning. Medan företaget nu håller på att bearbeta en fix har en lösning delats online för de drabbade.

Se även:

Medan Microsoft inte har angett vilken uppdatering man tror kan ha varit skyldig, började kraschproblemen först den 15 juli. Företaget säger dock att ingen av uppdateringsversionen just detta datum är skyldig.

På Twitter använde Microsoft sitt Microsoft 365-statuskonto för att hålla användarna uppdaterade:

Nu på Office-supportwebbplatsen säger Microsoft:

Det finns ett nytt symptom på att Outlook kraschar vid lanseringen med start den 20/5/2020. En fix har publicerats men det tar tid att sprida sig till tillgänglighet över hela världen. Outlook kommer automatiskt att leta efter korrigeringen vid lanseringen, så om problemet kvarstår genom flera lanseringar, använd Outlook Web Access (eller leverantörens webbmailgränssnitt) i en timme och försök igen.

Det här problemet är inte associerat med någon av säkerhetsuppdateringarna 20/20/20 så det finns ingen anledning att avinstallera dem om Outlook inte startar. Om problemet kvarstår längre än fyra timmar, kontakta Microsoft Support på vilket sätt som fungerar bäst för dig.

Ytterligare information finns i administratörscentret under EX218604 och OL218603.

Som Microsoft förklarar kanske fixen inte är tillgänglig för alla omedelbart, så du kan använda mobil- eller webbaserade versioner av Outlook under tiden. Det finns också en lösning som har delats av Appuals.com:

    Klick Start och typ CMD

    Högerklicka CMD och välj “Kör som administratör” Gå till C: Program Files Common Files Microsoft delade ClickToRun

    Typ, exe / uppdatera användaruppdatering = 16.0.12827.20470

    Om du får felmeddelandet “Något gick fel”, använd detta kommando istället för det i steg 4 exe / uppdatera användaruppdatering = 16.0.12527.20880

    En “Uppdatera Microsoft Office” -prompt öppnas nu och den senaste stabila versionen installeras. Om ovanstående inte fungerar kan du också försöka starta Outlook i offline- eller säkert läge.

Bildkredit: Walter Cicchetti / Shutterstock

0 Shares