Microsoft släpper en viktig funktion från OneDrive

0 Shares

OneDrive

Även om OneDrive främst används för lagring av molnfiler, innehåller den också en praktisk funktion som låter dig fjärråtkomst till alla filer som är lagrade på din dator. Eller så är det åtminstone så de närmaste veckorna.

När slutet av juli rullar runt dödar Microsoft möjligheten att “hämta filer” från en ansluten dator. Istället måste användarna uttryckligen ange vilka filer och mappar de vill synkronisera och kunna komma åt.

Se även:

Fetch-filfunktionen har länge gjort det möjligt att komma åt alla filer som är lagrade på en dator via OneDrive-webbplatsen. Utöver detta tillåter det också åtkomst till nätverksplatser och mappade enheter. Men den 31 juli kommer inget av detta att vara möjligt.

På OneDrive-supportsidan säger Microsoft:

Efter den 31 juli 2020 kommer du inte längre att kunna hämta filer från din dator. Du kan dock synkronisera filer och mappar till OneDrive och sedan komma åt dessa filer från din webbläsare eller din telefon. För att automatiskt synkronisera skrivbords-, dokument- och bildmapparna på din dator kan du aktivera säkerhetskopiering av OneDrive PC-mapp.

Microsoft har inte gett någon anledning för sitt beslut att avskaffa den här användbara funktionen, och företaget har inte heller gjort mycket för att marknadsföra det faktum att det går i pension. Det är bara spekulation, men vi kan bara anta att en låg användningsnivå är skyldig.

0 Shares