Microsoft släpper experimentella PowerToys v0.36.0 med ett efterlängtat nytt verktyg

0 Shares

PowerToys

Medan nya PowerToys-versioner har släppts under de senaste månaderna har det gått ett tag sedan ett nytt verktyg tillkom. Nu, med lanseringen av PowerToys Experimental v0.36.0, ändras detta.

Den senaste versionen av den mycket älskade Windows 10-verktygssamlingen har nu verktyget Mute för videokonferens, vilket ger användarna möjlighet att snabbt stänga av mikrofonen och stänga av kameran med en kortkommando.

Se även:

Om Mute-verktyget för videokonferens låter bekant beror det på att det inte är helt nytt. Microsoft släppte en tidig version av verktyget för ganska länge sedan, men det drogs tillbaka på grund av kvalitets- och stabilitetsproblem. Nu är det tillbaka och Microsoft förklarar syftet med den nya PowerToy:

Stäng snabbt av din mikrofon (ljud) och stäng av kameran (video) under ett konferenssamtal med ett enda tangenttryckning, oavsett vilket program som fokuserar på din dator.

Trots namnet på verktyget är Video Conference Mute inte begränsat till att användas i videochattar och konferenssamtal – även om detta nästan säkert kommer att bli dess huvudsyfte.

Använd kortkommandot Windows + N för att slå på och av mikrofon och kamera, Windows + Flytta + A för att växla till mikrofonen, eller Windows + Flytta + O (bokstaven, inte siffran) för att växla video.

Eftersom detta är en experimentversion av PowerToys finns det, som är fallet med i stort sett all prelease-programvara, en handfull kända problem som Microsoft delar:

med vissa webbkameror finns det en inkompatibilitet med Teams och överlagringsbilden återges inte, istället visas en skadad ram. Om din kamera har den här egenskapen, vänligen meddela oss modellen i [main tracking issue – #6246]
applikationsförhandsgranskningen (Teams, Meet, etc.) kan visa överlagringsbilden vänt horisontellt men det förväntas, bilden kommer att visas korrekt för de andra personerna i samtalet. För att aktivera / inaktivera VCM, bör PowerToys köras som administratörsändringar i vissa av VCM-inställningarna kräver att programmet startar om för att plocka upp de nya värdena, till exempel en ny överlagringsbild. i vissa fall kan överläggsbilden visas vänd vertikalt (lösningen är att redigera bilden och vända den innan du väljer den).
(# 6246) om PowerToys Videokonferens Mute-webbkameran inte dyker upp i videokonferensappen, försök att starta om appen och om den fortfarande inte dyker upp, försök att starta om Windows.

Om du vill testa PowerToys Experimental v0.36.0 kan du ladda ner det här.

0 Shares